Proglas Zavetnika za odbranu Ustava

Srpska stranka Zavetnici započela je kampanju protiv ustavnih promena i ukidanja narodnog suvereniteta objavljivanjem proglasa pod nazivom "Odbranimo Ustav - sačuvajmo Srbiju", saopšteno je iz Okružnog odbora stranke u Vranju.

Tekst proglasa prenosimo u celosti.

"Poštovani građani Srbije, u trenucima kada se naša zemlja suočava sa pritiscima zapadnih političkih centara da prizna nezavisnost tzv. Republike Kosovo i sve agresivnijim pokušajima separatista u Prištini da ubrzaju proces stvaranja Velike Albanije, vlast u Srbiji pokreće postupak promene najvažnijih pravnih akata koja čine srž narodnog suvereniteta.

Dvotrećinska većina poslanika glasala je za ukidanje narodnog suvereniteta, a samim tim za legalizaciju uzurpacije i predaje zemlje i resursa stranim korporacijama čiji je profit stavljen iznad ustavnih prava građana.

Ustavnim izmenama građani će biti isključeni iz posrednog biranja i kontrole sudija, a na taj način pravosuđe će postati izdvojena grana vlasti podložna političkom i korporativnom uticaju.

Građani Srbije imaju priliku da pošalju u političku prošlost sve one koji su suspendovali prava građana glasajući za izmene Zakona o referendumu, Zakona o eksproprijaciji i promenu Ustava.

Ako budemo složni, organizovani i dosledni zajedno ćemo odbraniti ustavni poredak, pravo i pravdu, državne resurse i našu Srbiju", kaže se u proglasu kojeg je za područje Vranja i okruga potpisao potpredsednik Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici advokat Dragan Nikolić Nika.

U saopšenju se dodaje da će se predsednica stranke Milica Đurđević Stamenkovski ovim povodom obratiti novinarima na konferenciji za medije, u sredu u 13 časova u Beogradu.

Tom prilikom građani će imati priliku da svojim potpisom podrže proglas, a kampanja za odbranu Ustava zvanično će početi širom Srbije.

Najnovije vesti