Profesorka iz Vranja osnovala novu sekciju u bujanovačkoj školi Sveti Sava

Vranje - U bujanovačkoj Srednjoj školi Sveti Sava sa radom je počela sekcija Virtuelna privreda, koja ima za cilj produbljivanje znanja iz oblasti ekonomije, ali i razvoja preduzetničkog duha kod učenika, pišu Bujanovačke.

Ivana Mitrović, Vranjanka koja vodi sekciju, rekla je za ovaj portal da će se u okviru sekcije baviti "istraživanjem, analizom ekonomskih kretanja i ekonomskih zakonitosti", s jedne strane, dok će na drugoj strani "učenici imati priliku da u svakodnevnom životu primene stečena znanja".

"Poslovanje privrednih subjekata, banaka, osiguravajućih organizacija, poreski sistem su samo neke od tema koje će se obrađivati, a putem male škole ekonomije učenici će u formi članka ili vesti pisati o svojim zapažanjima, rešenjima priilikom obrade svake oblasti", navodi profesorka Mitrović.

Ističe da je to još jedan od načina da učenici rade "na razvoju komunikacijskih veština i saradnje".

"Učešće na sajmovima, predavanja iz oblasti monetarne ekonomije i prilika da učenici neposredno upoznaju poslovanje privrednih društava i preduzetnika su deo rada ove novootvorene sekcije.

Interesovanje učenika za rad sekcije je dobro, s obzirom da smo tek počeli, a glavni nosioci su učenici četvrtog razreda", kaže Mitrović.

Prvi događaj u okviru rada sekcije je poseta predstavnika Narodne banke Srbije, najavljena za četvrtak 20. oktobar.

Najnovije vesti