Prodaje se Motel Vranje: Početna cena 20,6 miliona

Motel Vranje, nekadašnji ugostiteljski biser grada koji se prostire na više od 2.000 kvadrata, ponuđen je na prodaju kroz stečaj Privrednog društva za ugosteljstvo i turizam "Vranje" d.o.o. po početnoj ceni od 20,6 miliona dinara ili oko 175.000 evra, objavila je u petak Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

U prodajnom paketu su zgrada turizma na više od 1.700 kvadrata, zgrada ugostiteljstva na 335 metara kvadratnih i 2,4 hektara zemljišta.

U januaru je prvobitno saopšteno da će se objekti i zemljište Motela Vranje prodavati po početnoj ceni od 51,6 miliona dinara.

Javno nadmetanje bilo je zakazano za 23. februara, ali motel tada nije prodat.

Motel Vranje je privremeno ustupljen na korišćenje Komesarijatu za izbeglice i migracije i služi kao prihvatni centar za migrante.

Prodaja Motela Vranje, jednog od objekata Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje, pokušavana je poslednji put u septembru 2016. godine, prema odluci Osnovnog suda u Vranju.

Sud u Vranju prethodno je doneo odluku o prodaji dela imovine kako bi se namirila potraživanja koja 31 radnik sudski ima prema preduzeću.

Prema informacijama iz Ugostiteljskog preduzeća, prodaja je zaustavljena po zahtevu Grada Vranja, s obrazloženjem da lokalna samouprava polaže pravo na deo imovine ovog preduzeća.

Za prvu licitaciju koju je Osnovni sud bio oglasio u septembru 2016. motel je ponuđen na prodaju po procenjenoj vrednosti od 124,8 miliona dinara.

Najnovija licitacija, odnosno prodaja javnim nadmetanjem po ceni za 104,2 miliona dinara manjoj od one iz 2016, zakazana je za 19. april.

"Vranje" d.o.o. je u stečaju od februara 2018. godine.

Najnovije vesti