Privremeno finansiranje grada: Planirani tromesečni prihodi od preko 860 miliona

Odluka o privremenom finansiranju budžeta grada Vranja za period januar - mart 2024. godine, usvojena je na sednici Privremenog organa Grada Vranja.

Odluka obuhvata prioritetne rashode i izdatke neophodne za nesmetano obavljanje zakonom utvrđenih nadležnosti lokalne samouprave, a primenjivaće se do donošenja Odluke o budžetu Grada Vranja za 2024. godinu, najduže do 31. marta.

Njom su planirani ukupni prihodi i primanja u iznosu od 862,1 milion dinara, dok su rashodi 797,3 miliona.

Privremen organ usvojio je na istoj sednici Nacrt Odluke o usvajanju druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja.

Razmatrani su i usvojeni programi poslovanja za 2024. godinu sa finansijskim planovima poslovanja javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi Dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis i Uprava Banje.

Članovi Privremenog organa usvojili su Program podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2024. godinu.

Usvojen je i Program rada za narednu godinu sa finansijskim planom Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje.

Takođe, razmatrani su i usvojeni programi rada za 2024. godinu sa finansijskim planovima poslovanja javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorišta Bora Stanković, Javne biblioteke Bora Stanković, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva 31. januar, Narodnog univerziteta, Škole animiranog filma, Turističke organizacije, Kulturno-obrazovnog centra i Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja-Sportski objekti.

Doneta je i odluka kojom je utvrđena visina materijalne pomoći za prvu bebu, koja se rodi u Novoj godini u iznosu od 100.000 dinara, kao i za svako rođeno dete 1. januara 2024. godine u pojedinačnom iznosu od 50.000 dinara.

Komentari

Znaci sad ce sve da poskupi ...ce se navataju pare pre nego sto se rasvestimo ....posto je privreda propala tj nema je bice skidanja koze sa narodnih ledja ...

Najnovije vesti