Privrednici okruga lakše do poslovnih informacija

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktor Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović, potpisali su u sredu sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, s ciljem stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta na jugu Srbije.

Milenković je ovom prigodom istakao da sada očekuje bolju informisanost lokalnih privrednika o svim vrstama državne podrške za otvaranje novih radnih mesta i unapređenje proizvodnje.

- Grad Vranje preduzeo je niz mera i aktivnosti zahvaljujući kojima je u poslednjih godinu i po dana smanjen broj nezaposlenih.

Ova uzajamna saradnja unaprediće rad malih i srednjih preduzeća, koja nemaju dovoljno informacija o povlasticama koje im nudi država – kazao je Milenković.

Novi Zakon o privrednim komorama, dodao je, omogućava bolju komunikaciju i saradnju lokalnih samouprava sa republičkim institucijama.

Čelnik Regionalne komore Goran Jović kazao je da je Vlada omogućila komorskom sistemu da aktivno učestvuje u rešavanju problema privrednika na terenu, „spuštanjem“ brojnih ingerencija na regionalni nivo.

- S ciljem bržeg i efikasnijeg rešavanja problema na terenu, otvorene su, pored centralne kancelarije Privredne komore u Vranju, još dve, u Bujanovcu i Preševu.

Na taj način biće dostupna dokumentacija za koju je ranije bilo neophodno ići u Beograd, a to će znatno olakšati poslovanje i unaprediti privredni razvoj u lokalnim samoupravama – zaključuje Jović.

Sporazum sa Regionalnom privrednom komorom danas u Vranju potpisali su i predstavnici opština Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad i Preševo.

Najnovije vesti