Privrednici na jugu nedovoljno koriste državne subvencije

Mikro, mala i srednja preduzeća sa juga Srbije ne koriste u dovoljnoj meri podsticajna sredstva koja kroz razne programe odobrava Ministarstvo privrede, zaključak je sa sastanka parlamenta privrednika Vranja, koji je održan u Kompaniji Simpo.

Branislav Popović, šef Kancelarije Privredne komore Leskovac u Vranju, izjavio je za lokalnu TV Vranjska plus da država, startap preduzećima, odnosno firmama koje postoje manje od dve godine, subvencioniše do 30 odsto vrednosti nabavke opreme kroz bespovratna sredstva.

- Sredstva se dobijaju i za preduzetničke radnje i za privredna društva.

Takođe, Fond za razvoj i Razvojna agencija Srbije daju bespovratna sredstva sa 25 odsto na ime subvencija, takođe za nabavku opreme, za izgradnju objekata i slično - kazao je Popović.

On je apostrofirao da su predstavnici Komore obišli stotinak privrednika i objasnili im kakve pogodnosti država nudi za podsticaj privrede.

- Razvojna agencija preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga daje određene podsticaje, a na tom području već ima preko 100 zainteresovanih privrednika za tu startap pomoć - kazao je Popović.

Najnovije vesti