Priveden Vranjanac D.N. u vezi sa događajima oko No commenta i OK radija

D.N. (44) iz Vranja priveden je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo podstrekavanje na nasilničko ponašanje.

On se navodno povezuje sa pritiscima na prostorije i vlasnicu kafea No comment i OK Radija u Vranju, potvrđeno je Vranje News-u iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT).

Osumnjičenom je određeno tzv. policijsko zadržavanje do 48 sati i u tom periodunon bi po zakonu morao biti saslušan u prostorijama OJT u vezi sa okolnostima slučajeva sa kojima ga povezuju.

Podsećanja radi, ranije je iz OJT saopšteno da su identifikovane i uhapšene dve osobe za učešće u vandalskom činu u kafiću No Comment u centru Vranja, koji se dogodio prošle srede kasno popodne, kada je farbom polivena unutrašnjost objekta.

Pre nešto manje od dve nedelje zazidani su spolja prozori OK radija.

Ranije su polomljeni prozori na izlogu No commenta.

D.N. za Danas: Novinari nisu moji neprijatelji

"Novinari nisu moji neprijatelji, otuda me iznenađuju javna prozivanja nekih medijskih stručnjaka koji me povezuju sa onim što se dešava u vezi sa novinarima OK Radija i njihovim prostorom, pogotovu kada odem na lice mesta da objasnim gospođi Oliveri Vladković da sa ovim nemam nikakve veze, rekao je u razgovoru za portal Danasa nešto kasnije privedeni D.N.

Naveo je da sve što se desilo do sada, od lomljenja stakala, prskanja inventara u kafe klubu OK Radija, do zazidavanja prozora "nema nikakve veze sa njim lično".

"Priča se po gradu da to rade, navodno, neki moji ljudi, a ja sa time nemam nikakve veze. Na kraju, neka policija utvrdi ko su počinioci i neka oni kažu da li sam im ja bilo šta naredio da oštete ili da bilo kome prete", naveo je u tom razgovoru D.N, rekavši da se nalazi na kućnom izdržavanju kazne, ali da ima policijsko odobrenje da određeno vreme provede van kuće.

"Otišao sam kod vlasnice OK Radija da je obavestim da nemam namere da bilo koga iseljavam, da ja ne zidam sporni objekat već da je to u nadležnosti stanara zgrade koji u njoj žive. Nekorektno je, u najmanju ruku, da moj čin dobre volje i odlazak na razgovor bude iskorišćen da mi se u javnosti još jednom pripišu navodne pretnje koje sam ponovio gospođi Vladković, što nije tačno. O tome može da se izjasni i sama vlasnica OK Radija", naveo je D.N. za Danas.

"Što se tiče rušenja objekta koji je podignut u blizini OK Radija, a gde se nalazi i objekat moje kladionice, to prepuštam nadležnim inspekcijskim organima i u to ne želim da se mešam, jer je to pokrenuto od strane stanara, a ne od mene", naveo je D.N.

Najnovije vesti