Pripremna nastava za upis na Pedagoški 1. juna

Pedagoški fakultet u Vranju organizovaće pripremnu nastavu za sve zainteresovane maturante koji bi da upišu studije na ovoj visokoškolskoj ustanovi, saopšteno je sa ovog fakulteta.

- Pripremna nastava biće organizovana u subotu 1. juna za predmet opšte znanje i informisanje u 10 časova, a za predmete srpski jezik i književnost, matematika i informatika u 11 sati.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti studentskoj službi ili portirnici fakulteta svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a dodatne informacije mogu dobiti preko broja telefona 017/422-962 - navode iz uprave fakulteta.

Od učiteljske škole do Pedagoškog fakulteta

U Vranju je, najpre, radila Učiteljska škola od 1946 godine, petogodišnja Učiteljska škola (1954-1972) i Pedagoška akademija „Ivo Andrić" (1972-1994). Prvog oktobra 1993. godine osnovan je Učiteljski fakultet u Vranju, koji je pre nekoliko godina promenio ime u Pedagoški. Funkcioniše pod okriljem Univerziteta u Nišu. Ima i svoje Odeljenje u Negotinu od 1998. Pored osnovnih akademskih studija, postoji i program doktorskih studija sa četiri smera: smer za metodiku nastave srpskog jezika i književnosti, za metodiku nastave matematike, metodiku nastave PPD-a i metodiku nastave fizičkog vaspitanja. Fakultet je opremljen savremenom opremom neophodnom za ostvarivanje pomenutih programa i nastavnih sadržaja. Biblioteka broji oko 25.000 knjiga iz oblasti pedagogije, psihologije, filozofije, matematike, metodike i beletristike. Značajno mesto zauzimaju udžbenici za rad u mlađim razredima, kao i listovi i časopisi.

Najnovije vesti