Prikupljeno više od 140 hiljada za Tijanu

Na humanitarnom sajmu knjiga koji je održan u subotu za Vranjanku Tijanu Stojiljković sakupljeno je ukupno 142.200 dinara, izjavio je za Vranje News Joca Ristić, koordinator Fudbalskog kluba Prestiž.

"Novac će biti uplaćen na račun Fondacije Budi human koji je namenjen za Tijanu.

Zahvaljujem se svima koji su došli i podržali našu akciju", dodao je Ristić.

Sajam je organizovan na inicijativu humanih Vranjanaca i Prestiž-a sa idejom da sav prihod od prodaje bude usmeren za lečenje sugrađanke.

Ljudi dobre volje su donirali knjige, a priključili su se i pesnici koji su potpisivali svoje knjige zainteresovanim gradjanima.

Pomoć u organizaciji sajma pružili su Društvo onkoloških pacijenata u Vranju i Eparhija vranjska.

Tijani Stojiljković je uspostavljena dijagnoza G35 - Sclerosis Multiplex, bolest centralnog nervnog sistema, gde imuni sistem napada sopstvena tkiva.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95 odsto kod obolelih u ovoj fazi bolesti, dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Komentari

Oduvek sam poštovala novinare, kao saradnike i saborce u borbi za bolju zajednicu. Zato mi ne bude jasno kada, slučajno ili namerno, izostave važne podatke vezane za vest o kojoj pišu. U ovom slučaju, podaci su sledeći: ideju organizovanja Sajma za Tijanu je pokrenula i u delo sprovela Marija Dodić, uz podršku Prestiža, Ženskog solidarnog fronta čija je članica od početka, Društva onkoloških pacijenata i Eparhije vranjske. Takođe, mislim da vaši čitaoci treba da budu obavešteni da je akciju podržao i Samizdat, slanjem dvadeset svojih naslova, kao i muzičar i pesnik Marčelo, koji je poslao potpisane diskove. Članice Ženskog solidarnog fronta su animirale javnost, prikupljale knjige i druge donacije, čak i radile na štandu od početka do kraja događaja. S obzirom da ste dobili i saopštenje za medije nakon akcije, ostaje mi jedino da mislim kako je nepominjanje ŽSF-a, Marčela i Samizdata namerno, a razloge samo vi znate. Neka vam vaša istina služi na čast.
Milica Anđelković Jovanović, u ime Ženskog solidarnog fronta Vranje

Najnovije vesti