Prikupljen novac za lečenje Vranjanke Adrijane Simeonove

Humanitarna fondacija Budi human objavila je da je u potpunosti prikupljena novčana pomoć za lečenje tridesetsedmogodišnje Adrijane Simeonove iz Vranja.

Adrijani je pre osam godina dijagnostikovan Wilms-ov tumor (rak bubrega), koji je nakon hirurške intervencije kojom joj je odstranjen jedan bubreg i primene četiri ciklusa hemoterapije uspešno savladala.

Međutim, krajem 2021. godine uspostavljena joj je dijagnoza EWING Sarcoma C41.2 (zloćudni tumor kičmenog stuba), zbog čega je ponovo bila podvrgnuta hirurškom lečenju.

Kao posledicu bolesti ima i paraplegiju, pa se kreće samo uz pomoć ortopedskih pomagala.

S obzirom na to da se operacijom tumor nije mogao u potpunosti ukloniti, lečenje je nastavljeno hemoterapijama i zračenjem.

Nakon poslednjeg specijalističkog pregleda konzilijum je utvrdio da se bolest proširila, da je malignitet zahvatio i rebra pa je po preporuci onkologa neophodno promeniti način lečenja.

U konsultaciji sa lekarima klinike u Grčkoj predložen je nastavak lečenja primenom programa efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije.

Da bi Andrijana što pre mogla da nastavi lečenje u inostranstvu bila su joj neophodna značajna novčana sredstva, koja njena porodica nije bila u mogućnosti samostalno da obezbedi.

Sredstva će biti iskorišćena za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja.

Najnovije vesti