Prijem za učesnike Zlatnog puža: Festival budućnosti

Veliko je zadovoljstvo biti domaćin mladim animatorima, jer pozitivna energija, entuzijazam i mladalački duh kojim oni zrače ispunjavaju prostor skupštinske sale gde se obično razmatraju teške teme, izjavio je u utorak Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada Vranja, na prijemu za učesnike 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma Zlatni puž 2021.

"Vranjski ŠAF postoji više od 30 godina i kroz školu animacije prošao je ogroman broj dece.

Tajna tako dugog trajanja je što su zaposleni entuzijasti i dana kao i prvog dana kada su počeli da rade, a nesumnjivo i veliki talenti.

Naša lokalna samouprava se trudi da uvek podrži rad ŠAF-a i omogući što bolje uslove za rad", kazao je Tričković tokom prijema.

Pozvao je mlade animatore da se druže, stiču nova prijateljstva koja će kasnije "negovati kroz profesionalni angažman, jer su oni potencijalni radnici u kulturi i umetnosti".

Gradska većnica za kulturu Izabela Savić podsetila je učesnike da je Vranje grad Bore Stankovića, Oca Justiina Popovića, grad meraka i sevdaha, ali i pesme i igre.

"Vranjanci su ponosni na svoju istoriju, ali i ambiciozni kada je budućnost u pitanju.

A, budućnost je ovaj festival, uz Školu animiranog filma koja je brend grada i njegov odličan prezenter, to je škola koja je odavno prevazišla lokalne okvire", rekla je Savić.

Na toploj i srdačnoj dobrodošlici kao i podršci koju grad svih ovih godina pruža, zahvalila se direktorka JU ŠAF Vranje Jasmina Stojanović.

Ona se zahvalila i gostima koji su uprkos okolnostima koje su nas zadesile usled pandemije ipak došli na festival.

Najnovije vesti