Prijem za učesnike i organizatore Joakima: Vlast se prepoznala u mnogim predstavama

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković organizovali su prijem za selektorku, članove žirija i moderatore Okruglog stola kritike 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić, koji je dodelom nagrada u ponedeljak uveče završen u Vranju.

Tričković je gostima poželeo dobrodošlicu, izrazivši zadovoljstvo što je grad Vranje bio domaćin ovako značajnog festivala.

- Nadam se da smo bili dobri domaćini, a da ste i vi jednako uživali u Vranju koliko i mi u predstavama koje smo gledali.

Po mom skromnom mišljenju repertoar je bio odličan, glumci na visini zadatka, publika je bila oduševljena, a mi smo se kao predstavnici vlasti u mnogim situacijama pronašli.

I normalno je da se pozorišni komad dotakne i političke i društvene situacije, da ukaže iz svog ugla na probleme koji postoje, a istovremeno svima nama zada mnogo tema za razmišljanje.

Mislim da to svima nama može da koristi, kako predstavnicima lokalne samouprave tako i građanima - kazao je predsednik gradskog parlamenta.

Jovićeva je rekla da je prezadovoljna što je festival, uprkos epidemiološkoj situaciji, ipak održan.

- Čast nam je što smo bili domaćini prestižnog "Joakima Vujića", iako na žalost nismo mogli da iskoristimo pune kapacitete pozorišta zbog poštovanja epidemioloških mera.

Takođe, žao mi je što nismo mogli da vas u potpunosti upoznamo sa svim onim što grad nudi, sa tradicijom, kulturom i znamenitostima.

Ipak, verujem da smo bili dobri domaćini i da je festival bio organizovan kako dolikuje.

Veoma smo ponosni na glumce i sve zaposlene u pozorištu, na njihovoj istrajnosti i posvećenosti poslu.

Rukovodstvo grada, sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem na čelu, uvek će bezrezervno pružati podršku svim aktivnostima vranjskog teatra - naglasila je Jovićeva.

Selektorka Festivala Branislava Ilić zahvalila se Gradu i Pozorištu Bora Stanković na smelosti da u ovim okolnostima organizuju festival.

- Podrška koju Grad pruža pozorištu veoma je dragocena - kazala je ona.

Najnovije vesti