Prijem za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane

Prijem za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) Škole nacionalne odbrane Vojvoda Radomir Putnik, priredio je u sredu pedsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

Nakon što ih je upoznao sa radom i nadležnostima lokalne samouprave, podsetio je da je Vranje grad u kome se nalazi sedište komande 4. brigade Kopnene vojske, kao i da se u Vranju nalaze brojni kulturno istorijski spomenici koji svedoče o bogatoj istoriji Vranja.

"Ovaj kraj ima uzuzetan geografski položaj što ga čini posebno važnim”, rekao je Tričković.

Pukovnik Branko S. Mišić, načelnik VSBO, zahvalio se na prijemu i istakao da je ovo "redovna poseta polaznika VSBO koja predstavlja jedan od najviših oblika usavršavanja državnih službenika i funkcionera, kao i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije".

"Jedan od najvažnijih elemenata sistema nacionalne bezbednosti je lokalna samouprava i zbog toga je veoma važna saradnja lokalnih zajednica sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vranje je pravi primer kako to treba da funkcioniše na teritoriji cele Republike Srbije”, naglasio je Mišić.

Među polaznicima VSBO bio je i državni sekretar iz Vranja Zoran Antić, koji je, obraćajući se prisutnima, izrazio veliko zadovoljstvo što je obukom bila predviđena i poseta Vranju.

Imajući u vidu to da su polaznici VSBO visoki državni funkcioneri i službenici, kao i oficiri na visokim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, prijem kod organa lokalne vlasti u Vranju bio je od posebnog značaja, kako za polaznike, tako i za program usavršavanja na VSBO u celini.

Ovu, 11. klasu VSBO čini 20 polaznika najvišeg nivoa usavršavanja državnih funkcionera, službenika i oficira iz oblasti odbrane i bezbednosti.

Najnovije vesti