Prijem povodom dana 4. brigade: Odlična saradnja lokalne samouprave i vojske

Prijem povodom dolazećeg 31. januara, Dana 4. brigade Kopnene vojske i predstojeće slave brigade - Svetog Atanasija Velikog priređen je u petak prijem u Gradskoj kući u Vranju.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je tom prigodom da je reč o "velikom datumu i za Vranje, jer je tog dana grad oslobođen od Turaka.

"Grad ima odličnu saradnju sa vojskom i sve ono što činimo, a što je u nadležnosti lokalne samouprave, činimo pre svega kako bi obezbedili bolji život njenih pripadnika.

Mogu s ponosom da kažem da smo u tome vodeći u Srbiji.

Tu pre svega mislim na izgradnju stanova za pripadnike službe bezbednosti.

Prvi smo dobili upotrebnu dozvolu za "A" fazu, dok se nastavak izgradnje, odnosno "B" faza odvija planiranom dinamikom, a sve u cilju da se obezbede dobri uslovi za život pripadnika vojske", dodao je Milenković.

Na srdačnoj dobrodošlici zahvalio se komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Novica Petrović, koji je rekao da mu je zadovoljstvo što 4. brigada i Grad Vranje proslavljaju isti dan, 31. januar.

"U prethodnoj godini brigada je realizovala sve zadatke, obezbeđivala administrativnu liniju, učestvovala u misijama vam zemlje i na dostojan način predstavljala vojsku i našu državu.

Bili smo tu uvek da pomognemo i učestvujemo u zajedničkim aktivnostima sa gradom Vranjem i ostalim lokalnim samoupravama Pčinjskog okruga.

Učestvovali smo u nacionalnim i međunarodnim vežbama i radili na tome da unapređujemo operativne sposobnosti i nivo borbene gotovosti naših jedinica", rekao je brigadni general Petrović.

On je iskoristio ovu priliku da pozove mlade ljude ljude, ma kog da su pola, da se prijave i odsluže vojni rok sa oružjem kako bi posle toga bili deo neke od jedinica 4. brigade.

"Da obavljaju dostojan posao i na taj način bolje žive i napreduju", kazao je komandant 4. brigade.

Najnovije vesti