Prijavljivanje za drugi upisni rok na Pedagoškom narednih dana

Pedagoški fakultet u Vranju organizovaće narednih dana drugi konkursni rok za upis nove generacije studenata osnovnih akademskih studija u okviru školske 2022/2023. godine, na studijskim programima za obrazovanje učitelja i obrazovanje vaspitača, saopšteno je sa ove visokoškolske ustanove.

Kako je saopšteno, kandidati će za upis moći da se prijave 22, 23. i 26. septembra u periodu od 8 do 15 časova, neposredno na Fakultetu ili elektronskim putem na imejl adresu [email protected]

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 27. septembar, pri čemu "ne postoje nikakvi troškovi polaganja prijemnog ispita i samog upisa".

"Kandidati prilikom prijavljivanja na konkurs podnose originalna dokumenta na uvid, a uz prijavni list koji se dobija na fakultetu ili preuzima sa sajta fakulteta, podnose fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu.

Takođe, kandidati koji su položili prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od učiteljskih ili pedagoških fakulteta, mogu da, u okviru drugog upisnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita", saopštavaju sa Pedagoškog.

Podsećanja radi, ovaj fakultet doneo je odluku da školarina za sve novoupisane studente u okviru školske 2022/2023. godine bude besplatna.

Završavanjem studijskih programa studenti stiču 240 ESPB bodova i stručni naziv diplomirani učitelj, odnosno diplomirani vaspitač, nakon čega na ovom fakultetu mogu upisati i master akademske studije, čime im se pruža mogućnost rada u osnovnom i predškolskom obrazovanju.

Detaljnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431-960.

Najnovije vesti