Prihvaćeni programi namirenja poverilaca Direkcije i Skijališta

Članovi Gradskog veća grada Vranja u utorak su razmatrali i prihvatili posebne programe namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnja grada Vranja i Skijalište Besna Kobila.

Članovi Gradskog veća dali su zeleno svetlo i na Izveštaj o radu i Plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2023. godinu.

Prihvaćeni su Izveštaji Komisija o realizaciji projekata po raspisanim javnim pozivima kojima su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama i finansirani/sufinansirani projekti u oblastima kulture i javnog informisanja u 2022. godini.

Prihvaćeni su i predlozi rešenja o imenovanju Komisija za kontrolu korišćenja podsticajnih sredstava i dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta grada u poljoprivredi.

Takođe, razmatrani su i prihvaćeni Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana, Odluka Komisije o dodeli podsticajnih sredstava u okviru projekta Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u Vranju, kao i Izveštaj o realizovanim aktivnostima u okviru pomenutog projekta.

Gradski većnici prihvatili su Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za realizaciju manifestacije Borini književni dani.

Usvojen je i zaključak kojim se dozvoljava prodaja cveća, suvenira i proizvoda starih zanata u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, u periodu od 4. do 8. marta.

Najnovije vesti