Preventivni pregledi za vikend: Kod lekara mogu i zdravstveno neosigurani

Preventivni zdravstveni pregledi za stranovnika Vranja, bez obzira na to da li su zdravstveno osigurani kod Republičlkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), biće organizovani u subotu i nedelju 7. i 8. avgusta, od 8 do 14 časova u Zdravstvenom centru Vranje.

Najavljeni su pregledi koji se mogu obaviti na odeljenjima Rendgen i Laboratorija, ali i specijalistički pregledi.

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece u subotu će raditi doktorka Snežana Brož, a u nedelju Marina Džikić.

U Službi za internu medicinu u subotu će preventivne preglede obavljati Sonja Veličković, a u nedelju Milan Mladenović.

Na Odeljenju za dermatovenerologiju pacijente će i u subotu i nedelju primati doktorka Ljiljana Živaljević, a na Odseku za medicinu sporta doktor Goran Popović.

Na Odeljenju za mentalno zdravlje oba dana radiće doktorka Slađana Novković.

U Centru za prevenciju sa polivalentnom patronažom za vikend će preventivne preglede obavljati doktor Dragan Pešić, a u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika Vesna Dinov.

U Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika radiće oba dana doktorka Srebrenka Živković, a u Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu Dragan Đošić.

U Laboratoriji će u subotu biti doktorka Gordana Filipovska, a u nedelju Miljana Popović.

Kada je reč o pregledima u Opštoj bolnici, u Službi za radiološku dijagonostiku u subotu će raditi doktori Nebojša Milosavljević i Jelena Stošić, a u nedelju Gordana Stojković i Jelena Stošić.

U Službi za oftalmologiju radiće u subotu doktor Miroljub Janev, a u nedelju Aleksandra Protić.

Na ORL će u subotu pacijente primati Darko Civkarovski, a u nedelju doktor Mladen Kostić.

U Službi za urologiju preventivne preglede će u subotu obavljati doktor Jadran Janjić, a u nedelju Srđan Tasić.

U Službi za opštu hirurgiju u subotu će raditi Svetlana Mihajlović, a u nedelju Igor Stojanović.

"Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja i poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje i zbog toga je vranjski Zdravstveni centar organizovao za svoje pacijente preventivne preglede", navodi se u apelu iz ZC Vranje i najavljuje da će preventivni pregledi biti održani i narednog vikenda 14. i 15. avgusta.

GDE SE JAVITI ZA PREGLEDE

Kada je u pitanju Dom zdravlja Vranje raspored prostorija je identičan kao i u svakodnevnom režimu rada, navode iz ZC Vranje. Za Opštu bolnicu Vranje bolnički internistički pregledi su u prostorijama gde se inače rade pregledi ove vrste u Domu zdravlja Vranje, bolnički oftalmološki u ordinaciji za oftalmologiju koja se nalazi pored prostorija Službe hitne medicinske pomoći, ORL pregledi biće u njihovoj privremenoj ambulanti u Domu zdravlja Vranje, ginekološki u Službi za ginekologiju i akušerstvo, radiološki u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, urološki pregledi u ambulanti Službe za urologiju, pregledi iz hirurgije u ambulanti Službe za opštu hirurgiju, uz napomenu da će se u subotu "raditi samo kolorektalni problemi".

Napominjem, da će u svim holovima koji vode ka ordinacijama i ambulantama gde se rade zdravstveni preventivni pregledi biti prisutna službena lica koja će upućivati pacijente.

Najnovije vesti