Preventivna akcija policije u službi školaraca: Reci ne drogama FOTO

Vranjska policija u subotu od 10 do 17 časova organizovala je akciju "Reci ne drogama" na centralnom gradskom šetalištu u Vranju.

Policijski službenici Policjske uprave (PU) u Vranju promovisali su na taj način projekat pod nazivom "Ne uništavaj sebe - samo reci ne drogama".

- Cilj akcije je da se učenicima ukaže na opasnosti koje korišćenje droga nosi sa sobom i kako da ih izbegnu.

Jedan od ciljeva je i apel na roditelje da stalno vode računa o ponašanju svoje dece kako bi odmah mogli da uoče svaku promenu - naveli su policijski službenici PU Vranje.

Kako su naglasili polcajci, od početka nove školske godine krenuće predavanja učenicima prvog razreda svih srednjih škola na području Vranja.

Na predavanjima, osim ukazivanja na štetnost konzumiranja narkotika, upozoravaćemo srednjoškolce da ne podležu uticajima vršnjaka ili drugih ljudi da probaju opojnu drogu, jer posledice mogu biti pogubne.

Upoznaćemo ih i sa tim kakve su zakonske sankcije ukoliko poseduju ili prodaju drogu - saopštili su policajci, učesnici akcije.

Akcija je organizovana u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, Centrom za socijalni rad, Kancelarijom za mlade, Školskom upravom, Pčinjskim upravnim okrugom i drugim institucijama.

Deljeni su flajeri u kojima se naznačava da je upotreba opojnih droga jedan od ozbiljnijih problema savremenog sveta koji ugrožava sve segmente društva, sve nacije, rase, vere, ljude svih socijalnih statusea i oba pola.

- Osim što ugrožava živote mladih pojedinaca, zloupotreba opojnih droga utiče na čitavo društvo uopšte i preti da izazove trajnu nestabilnost društva - saopštavali su građanima policajci koji su bili direktno uključeni u ovu uličnu akciju.

Najnovije vesti