Prestižovci nastavili sa odličnim rezultatima u Regionu istočne Srbije

Posle sjajnih rezultata prošle godine u Drugoj ligi Regiona istočne Srbije i osvajanja prvog mesta u kategoriji pionira i petlića, mladi fudbaleri Prestiža u Vranju uspešni su i u debitantskoj sezoni u Prvoj ligi FS RIS.

U konkurenciji kvalitetnih timova, Radničkog iz Niša, Reala, Radničkog iz Pirota, Dubočice, Budućnosti iz Popovca, Železničara, Nacionala i drugi, pioniri i petlići Prestiža odigrali su konkurentno, hrabro i takmičarski sa obe svoje selekcije, kaže Joca Ristić, koordinator Prestiža.

Pioniri su osvojili treće mesto iza Radničkog i Reala, osvojili 58 bodova, ostvarili 18 pobeda, 4 poraza i 4 nerešene utakmice (uz gol razliku + 64).

Najbolji strelac ekipe je Filip Popović sa 25 golova.

"Odigrali smo sjajnu sezonu i potvrdili kvalitet, s obzirom na to da je ova ekipa na okupu punih šest godina.

Jedini smo uzeli bod neprikosnovenom Radničkom, koji ima 25 pobeda i samo jednu nerešenu utakmicu u celoj sezoni", navodi Ristić.

On dodaje da svi zaslužuju pohvale za sjajne igre tokom cele godine.

"Evidentan je napredak timski i individualno", naglašava Ristić.

Najbolji igrač ove sezone po mišljenju mnogih bio je kapiten Luka Mitić, po desnoj strani odlični i konkretni Tadija Milosavljević, neprelazni i najsigurniji tokom cele sezone stoperski tandem Lazar Stoiljković i Pavle Arsić, ofanzivni i prodorni levi bek Gavrilo Stefanović, borbeni i uporni desni bek Vuk Stajković, kreativni na sredini terena Sergej Stojanović, Stefan Arsić i Dimitrije Stojanović, golgeter i prvi stelac tima Filip Popović, možda i najveće iznenađenje sezone golman Milan Petrović.

Kako kaže Ristić, veliki doprinos su dali i golman Vasilije Stojanović, kao i Mijat Tošić, Filip Stanković, Aleksa Nikolić, Petar Stoiljković, Đorđe Risteski, Mateja Đuriček, Luka Stanković, Andrija Zdravković, Veljko Mitić, Nikola Đorđević.

"Petlići su odigrali fantastičnu sezonu i samo jedan slab dan u Nišu protiv Reala koštao nas je prvog mesta.

Radnički je prvak lige sa samo bodom prednosti - ima 71 bod.

Prestiž je na 70 bodova.

Od 26 utakmica ostvarene su 23 pobede, dva poraza i samo jedna nerešena utakmica.

"Osvojili smo 70 bodova, uz gol razliku plus 112.

Najbolji strelac tima je talentovani i prefinjeni Vladan Arsić sa 35 golova", navodi Ristić.

Golman Dimitrije Anđelković je prema Ristićevim rečima sasvim sigurno bio jedan od najvažnijih faktora za dobre rezultate.

"Bedem ispred gola činilu su po desnoj strani odlični Vojin Stamenković, stameni Mateja Trajković na levoj strani vredni Novak Krstić, kao i inteligentni Veljko Jovanović.

Sredina terena bila je rezervisana za kapitena Savu Mitića, koji je odigrao kapitenski, neumornog Bogoljuba Ristića i strelca i pakera Martina Stankovića.

Po desnoj strani terena veliko osveženje bio je vihorno krilo Teodor Ignjatović, uz već pomenutog Vladana Arsića činili su permanentnu opasnost za protivničke golmane.

Veliki doprinos u sredini terena dao je Petar Ilić, svojim filigranskim dodavanjima, uz polivalentnog i zahvalnog na svim pozicijama Vasilija Mladenovića.

Pred kraj prvenstva šansu je dobio Novak Dimić, koji je za nekoliko utakmica svojim igrama i golovima kupio sve u klubu.

Nešto manju minutažu imali su, ali značajan doprinos dali Andrej Janjić, Mihajlo Ristić, Nikola Kostić, Nikola Gorgijev, Andrej Krstić, Mihajlo Đorić, Petar Milenković…

Ova generacija će sasvim sigurno u nekom narednom periodu, ukoliko ostane na okupu, pisati noviju istoriju vranjskog fudbala.

Ne samo zbog rezultata, već i zbog toga sto su devedeset odsto igrača iz ove selekcije odlični đaci koji idu na opštinska i republička takmičenjima i postižu zapažene rezultate", ukazuje Ristić.

On na kraju dodaje da je mlade fudbalere odlično vodio "najmlađi i najperspektivniji trener u okrugu" Miljan Stajić.

"Njemu je desna ruka bio večiti optimista Milan Bojković", kaže Ristić.

Sezona za FK Prestiž počela je 8. avgusta 2023. godine, a završena je proteklog vikenda.

Komentari

Bilo je kroz vranjski fudbal mnogo dobrih generacija, pa su nestale što je i normalno jer mladići idu svojim putem retko ko postaje fudbaler, zbog drugih obaveza u životu. Najvažnije da deca kroz pravilan razvoj postanu dobri ljudi a retko će ko da postane vrhunski fudbaler.

Najnovije vesti