Preporuke za škole: Roditelji ne ulaze u dvorišta i objekte, maske obavezne

U petak je na sastanku direktora škola i predstavnika lokalne samouprave Vranja preporučeno da se zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama pridržavaju preporuka Kriznog štaba Vlade RS, Ministarstva zdravlja, uputstava Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i zaključaka i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije koje se odnose na prevenciju i suzbijanje virusa Covid 19.

Preporučeno je da roditelji prilikom dovođenja dece u školu ne ulaze u školska dvorišta i objekte, već da decu isprate do školske kapije i da su u obavezi da tom prilikom i oni nose zaštitne maske.

Konstatovano je da je osnovni i najvažniji zadatak svih u sistemu vaspitno-obrazovnog rada da se očuva zdravlje dece i zaposlenih.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, koja je razgovarala sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, te direktorkom i glavnim vaspitačima Predškolske ustanove Naše dete, razmotrila je sa prisutnima trenutnu epidemiološku situaciju na području grada.

Insistirano je na "neophodnosti održavanja kontinuiteta u preduzimanju svih neophodnih preventivnih mera zaštite od virusa COVID-19.

Sastanku su prisustvovali gradski većnik Aleksandar Stajić, savetnik gradonačelnika za zdravstvo Miroljub Stanković, savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Zavoda za javno zdravlje u Vranju, Zdravstvenog centra, Kancelarije za vanredne situacije, šefica Odseka za obrazovanje i načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave.

Najnovije vesti