Prenosi se pravo svojine nad zgradama i zemljištem u Čerencu

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je u utorak Nacrt Odluke o predlogu Vladi Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine na gradskom građevinskom zemljištu na potezu naselja "Čerenac" iz javne svojine grada Vranja u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade, neposrednom pogodbom.

- Vladi Srbije biće dostavljen i predlog o prenosu prava svojine sa Republike na Grad bez naknade.

U konkretnom slučaju radi se o vlasništvu nad tri zgrade i delu zemljišta u naselju "Čerenac" u Vranju - saopšteno je nakon sednice veća.

Život u neljudskim uslovima za oko 35 porodica počeo je 2. maja 2002. godine, kada su se na divlje uselili u još nezavršene zgrade.

Neki su, kako se tada govorilo, navodno to učinili i nezakonito, jer se nisu našli na "Jumkovim" rang-listama za dodelu stanova u ovom naselju.

Tek 2019. stanovnici naselja "Čerenac", koje se nalazi na potezu naselja Raška, nakon više od šesnaest godina života u neljudskim uslovima, dobili su zdravu pijaću vodu.

Razrešenje imovinskih pitanje važno je i zbog toga da bi zgrade u ovom naselju dobile upotrebnu dozvolu i napajanje električnom energijom.

USVOJEN IZVEŠTAJ APOTEKE

Članovi Gradskog veća usvojili su u utorak izveštaj o radu Apoteke Vranje za 2020. godinu sa finansijskim izveštajem poslovanja. Usvojen je i Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije saobraćajnice koja povezuje Maričku ulicu sa Regionalnim centrom za upravljanje otpadom „Meteris Vranje“. Gradsko veće usvojilo je mišljenje gradskog pravobranioca u vezi davanja saglasnosti za zaključenje ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada Vranja i fizičkih lica navedenih u mišljenju, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje pojekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2021. godini. Usvojen je i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu kojim su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama u 2020.godini, kao i Tekst Javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih objekata, pokretnih objekata i aparata.

Najnovije vesti