Prekršajni sud u Vranju dobio još troje sudija

Prekršajni sud u Vranju nedavno je dobio još troje novih sudija - Mariju Jovanović, Predraga Stojiljkovića i Nebojšu Spasića - čiji je izbor verifikovala Narodna skupština Srbije na predlog Visokog saveta sudstva (VSS), koji je najvišem zakonodavnom telu upućen krajem novembra prošle godine.

Za Prekršajni sud u Vranju bio je oglašen izbor za tri sudijska mesta.

Marija Jovanović, sudijski pomoćnik u Prekršajnom sudu u Vranju, rođena je 1976. godine; osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu u Prištini 2004. godine, a pravosudni ispit položila 2010. godine.

Od 2005. radila je najpre kao sudijski pripravnik u Opštinskom, a potom kao sudijski pomoćnik u Prekršajnom sudu u Vranju.

Za ostvarene rezultate rada u 2015, 2016. i 2017. godini ocenjena je ocenom "naročito se ističe".

Na plaganju ispita za prekršajne sudove dobila je ocenu pet.

Predrag Stojiljković, do izbora sudijski pomoćnik u Višem sudu, rođen je 1983. godine; osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu u Nišu 2010. godine, a pravosudni ispit položio 2014.

Od 2010. godine radio je najpre kao sudijski pripravnik u Osnovnom, a zatim kao sudijski saradnik i viši sudijski saradnik u Višem sudu u Vranju.

Za ostvarene rezultate rada u 2016. i 2017. godini ocenjen je ocenom "naročito se ističe".

Na ispitu za prekršajne sudove ostvario je ocenu pet.

Nebojša Spasić, diplomirani pravnik, radio je do izbora kao načelnik Odseka za logistiku u Policijskoj upravi Vranje.

Rođen je 1976. godine; osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu u Prištini 2000. godine, a pravosudni ispit položio 2003. godine.

Nakon završenih studija radio je kao tužilački pripravnik u Opštinskom javnom tužilaštvu, a posle položenog pravosudnog ispita 2004. zasnovao radni odnos u SUP-u Vranje, na radnom mestu rukovodilac radno-pravnih, stambenih i opštih poslova.

Bio je i načelnika Odeljenja logistike PU Vranje, a od 2015. šef Odseka za logistiku u Sektoru za materijalno-finansijske poslove.

Na ispitu za sudiju Prekršajnog suda dobio je ocenu pet.

Prekršajni sud u Vranju sada sa predsednikom Draganom Stankovićem ima ukupno 10 sudija.

Najnovije vesti