Preko HELP-a donirana sredstva za zamenu stolarije u dve seoske škole

U okviru druge faze projekta "Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila", koji sprovodi nemačka NVO Help, potpisani su ugovori o zameni stolarije na objektima osnovnih škola u Rataju i Tibuždu, objavljeno je preko zvaničnog sajta grada Vranja.

Ugovore o donaciji, u prisustvu zamenice gradonačelnika Zorice Jović i šefice Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje Mirjane Savov, potpisali su u ime Helpa Bane Stanojković, a Slađan Janjić i Dejan Janjić kao direktori u ime OŠ Branislav Nušić u Rataju i OŠ Bora Stanković u Tibuždu.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović,zahvalila se Helpu na izvrsnoj dugogodišnjoj saradnji i nesebičnoj pomoći lokalnoj zajednici.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koji realizujemo sa Help-om na dobrobit obrazovnih ustanova i lokalne zajednice uopšte.

Donacija je stigla u pravom trenutku, jer je postojeća bila u veoma lošem stanju što se odražavalo i na kvalitet grejanja učionica i škola inače - naglasila je Jović.

Zamena dotrajale stolarije bila je neophodna, složili su se direktori ovih obrazovnih ustanova, i ujedno zahvalili Help-u na donaciji i rukovodstvu grada na zalaganju da deca u seoskim sredinama imaju podjednake uslove za rad i razvoj kao učenici u gradu.

Za zamenu stolarije na školskoj zgradi u Rataju izdvojena su sredstva od 3,63 miliona dinara, dok su za zamenu stolarije i delimično podova škole u Tibuždu donirana 2,35 miliona dinara.

Reč je o iznosima sa PDV-om.

Predstavnik Helpa Bane Stanojković izrazio je zadovoljstvo što je HELP još jednom bio u prilici da pomogne lokalnom stanovništvu kroz projekat koji, takođe, ima za cilj sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva.

Projekat ima direktan uticaj na povećanje socijalne uključenosti ugroženih grupa stanovništva i na poboljšanje uslova života izuzetno ugroženih porodica.

Projekat koji sprovodi HELP finanasira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke, preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Najnovije vesti