Preduzeću Hanibal priznanje na konkursu 100 uspešnih poslovnih žena

Marketinški tekst

Privredno društvo Hanibal u Vranju našlo se među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja prvog nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena“, koji je organizovala Pošta Srbije pod sloganom Najbolje tek dolazi.

Time ovo vranjsko preduzeće nastavlja tradiciju osvajanja značajnih poslovnih priznanja, poput onog iz 2019. kada je direktorka Hanibala Milica Dimitrijević postala laureatkinja priznanja Najžena 21. veka.

Zadovoljstvo je biti deo događaja koji je Pošta Srbije organizovala u Palati Srbije radi uručenja priznanja najupešnijim preduzetnicama u Srbiji.

Sam događaj odisao je uspehom i ženskom energijom, a nama je posebno drago što smo imali priliku da se povežemo sa ostalim dobitnicama priznanja.

Zahvalni smo Pošti Srbije što je prepoznala naš dugogodišnji trud, te omogućila da naše proizvode predstavimo celoj Srbiji i podržala nas u misiji da vratimo poverenje u kvalitet domaće proizvodnje i ručni rad“, poručuju iz Hanibala za Vranje News u reagovanju na najnovije priznanje.

Priznanja je dobilo 100 žena u Srbiji.

Sve su preduzetnice, osnivači ili zakonski zastupnici malih preduzeća sa teritorije Srbije, koje su svojim radom „doprinele privrednom razvoju kako svoje lokalne zajednice, tako i čitave zemlje“, obrazloženo je.

Nagrade su im u Palati Srbija uručili ministarka turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević i savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast Draginja Ðurić.

Ministarka Matić kazala je da „uspešna poslovna žena i preduzetnica u Srbiji više nije san“.

Pošta Srbije pokrenula je od 8. marta do 8. aprila prvi nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“, kako bi osnažila i promovisala žensko preduzetništvo.

Privredno društvo Hanibal osnovano je decembra 1989. godine, u tadašnjoj SFRJ.

Osnovao ga je bračni par, pravnica i inženjer mašinstva, u vreme dominacije velikih državnih kompanija.

Jedno je od prvih privatnih preduzeća na jugu Srbije, i prvo privatno preduzeće u oblasti proizvodnje žičanih opruga i jezgara.

Zbog povećanog obima posla i potrebe za većim magacinskim prostorom, proizvodnja i sedište firme se 1997. godine sele u Industrijsku zonu Bunuševac, gde je par godina kasnije otvoren i maloprodajni salon.

Posebno interesovanje za ovu firmu sa juga Srbije izazvalo je proširenje proizvodnje uvođenjem inovativne linije za proizvodnju džepičastih jezgara 2007. godine.

Uporedo sa uvođenjem pomenute linije, razvijaju se i proizvode novi modeli ortopedskih, ručno rađenih dušeka.

Prilagođavanje zahtevima korisnika dovelo je Hanibal među najtraženije izrađivače dušeka na našim prostorima.

S ciljem zaštite životne sredine, proces proizvodnje je posebno usmeren ka smanjenju otpada prilikom izrade proizvoda, te se kod pojedinih proizvoda ne javlja ni minimalna količina otpadaka.

Prateći promene i zahteve tržišta 2016. godine uveden je standard menadžmenta kvaliteta ISO 9001.

Sa konsultantima iz Srbije i Japana u poslednje 3 godine implementiran je „KAIZEN“ metod poslovanja.

I nakon tri decenije Hanibal ostaje porodična firma, koju danas vode vešte ruke čak tri dame, majke i dve ćerke.

Tokom 2013. godine, direktorka Milica Dimitrijević bila je deo programa mentorstva Podeli svoje znanje u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji. Ova prilika za razmenu iskustava sa preduzetnicama iz Srbije donela je nove ideje i mogućnosti da kroz programe drugih organizacija, Milica, bude u ulozi lične mentorke mladim preduzetnicama i doprinese njihovom razvoju.

Kao društveno odgovorna firma, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Hanibal redovno pruža šansu mladim ljudima za sticanje prvog radnog iskustva, usavršavanje i edukaciju, učešćem u realizaciji programa Moja prva plata.

Sa izuzetnom pažnjom Hanibal pristupa saradnji i na polju dobročinstva, posebno na lokalu, u Pčinjskom okrugu.

Izdvajamo podršku ženskom rukometnom klubu Feniks u Vranju, kao i sjajnu saradnju sa Rotary Klubom iz Čačka kroz ugovor o donatorstvu.

Na poziv sjajnog i požrtvovanog medicinskog osoblja, početkom 2020. godine Hanibal se uključio u nabavku neophodnog medicinskog materijala potrebnog Covid bolnicama u Vranju.

Takođe je bio jedan od učesnika na humanitarnom balu organizovanom od strane Ženskog solidarnog fronta i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, s ciljem pomoći deci koja su ostala bez jednog ili oba roditelja tokom pandemije korona virusa.

Milica Dimitrijević, direktorka firme Hanibal iz Vranja, dobitnica je prestižne nagrade Najžena 21. veka za 2019. godinu, koju dodeljuje Udruženje najuspešnijih privrednika Srbije.

Poslovni slogan ovog preduzeća je „Ljubav prema proizvodnji najlepših snova, utkana je u svaki dušek sa znakom žutog slona“.

Komentari

Marija i Milica su sjajne osobe! Prosle su kroz ozbiljne zivotne "neravnine" i svaka cast da su pre svega ostale ljudi! Svaka cast njihovim roditeljima koji su ih tako vaspitali! CESTITAM!

Najnovije vesti