Preduzeće Saba Belča Arifija dovelo u vezu sa korupcijom

Kompanija „Saba Belča“ sa sedištem u Preševu predsednika te opštine Šćiprima Arifija i lokalnu upravu dovodi u vezu sa "diskriminacijom, korupcijom i kršenjem zakona prilikom odabira ponuda za izvođenje građevinskih radova" u opštini Preševo, piše portal Bujanovačke, pozivajući se na navode iz pisma ove firme koje je upućeno javnosti.

- Već dugo vremena trpimo diskriminaciju od strane Opštinske uprave opštine Preševo, pri čemu se ponude našeg preduzeća, ispravne, prihvatljive i najjeftinije, odbijaju bez navođenja pravog razloga, samo na osnovu naloga predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, pri čemu služba za javne nabavke, zbog zastrašivanja, nije u stanju da reaguje - navode iz preševske firme.

U pismu se dodaje da su do sada "podnosili mnoge zahteve za zaštitu prava koji su prihvaćeni od strane Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, ali Opštinska uprava, na čijem je čelu Šćiprim Arifi, lider Alternative za promene, "do sada nije sprovela nijednu odluku komisije, niti je nadoknadila troškove podnošenja zahteva za zaštitu prava".

U kompaniji smatraju da im je obraćanje javnosti jedini način da Šćiprima Arifija primoraju da poštuje zakon.

"Saba Belča" važi za jednu od najvećih firmi u svojoj branši u Srbiji, a široj javnosti postali su poznati kada su im u Vranju, gde su izvodili radove, zapalili mašine.

- Takođe želimo da napomenemo da se Zakon o javnim nabavkama u opštini Preševo ne poštuje ni u jednom delu, posao se dobija uglavnom narudžbenicama, te imamo informaciju da je samo u ovoj godini opština Preševo imala preko 200 narudžbenica.

Posao se na javnim tenderima dodeljuje preduzećima koja su partijski opredeljena prema vlasti, bez obzira da li su ispravni ili ne, i niko drugi ne može dobiti tender - navodi u pismu iz kompanije Saba Belča.

- Imajući u vidu da opština Preševo ne daje odgovor građanima kako su uspeli da za Zimsku službu iz budžeta opštine Preševo potroše 20 miliona dinara bez javnog poziva, imamo sumnju u korupciju u samoj opštini Preševo - dodaju iz Saba Belče.

Ovo je samo deo pisma kompanije Saba Belča koje je dospelo do medija.

Privatno preduzeće Saba Belča d.o.o. osnovano je 1991. godine.

- Jedna smo od kompanija sa najbogatijom tradicijom u građevinarstvu na teritoriji Pčinjskog okruga i jedna od malobrojnih koja je iz tranzicije izašla jača i stabilnija - navodi se na veb sajtu ove firme.

Najnovije vesti