Predstava Na litici u Vranju: Dvoje mladih u potrazi za smislom života

Pozorišna predstava Na litici, u režiji Zorana Zarubice, nakon premijernih gostovanja u Pančevu i Beogradu, biće odigrana i u Vranju 6. juna od 20 časova u Pozorištu Bora Stanković.

Predstava je namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola, učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, psiholozima škola, ali i svima koje bitna tema o kojoj govori interesuje.

To je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastala po istinitoj priči.

Urađena je po komadu Norveška danas švajcarskog pisca Igora Bauersime.

Na četu Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama.

Komad govori o dvoje mladih, koji se bore sa osećanjem usamljenosti i pokušavaju da razumeju život i u njemu se pronađu, kaže glumica Maja Suša, koja u ovom ostvarenju igra sa kolegom Nikolom Pavlovićem.

"Kao tinejdžerka sam gledala predstavu po ovom komadu i za mene je bila jako značajna u tom periodu, jer se bavila temama koje me se duboko tiču.

Poželeli smo da radimo ovaj komad kako bismo razvijali omladinsko pozorište, koje nije mnogo prisutno na našoj teatarskoj sceni.

Trudili smo se da napravimo predstavu koju će mladi želeti da gledaju i koja će govoriti o njima važnim pitanjima i osećanjima", kaže Suša.

Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić.

Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Autorka fotografija je Jana Stanisavljević.

Ista predstava gostovaće pre Vranja u Bujanovcu (31. maja u Domu kulture Vuk Karadžić od 19 sati), kao i u Lebanu 1. juna.

Ulaz u sva tri grada biće besplatan.

Nakon predstave u sva tri grada održaće se radionice sa učenicima i nastavnicima o temi mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče.

Najnovije vesti