Predsednik Skupštine podržao akciju Dan bez automobila (FOTO)

Grad Vranje podržao je inicijativu Stalne konferencije gradova i država (SKGO), koja je u okviru Evropske nedelje mobilnosti, organizovala akciju pod nazivom „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“.

U okviru ove akcije, SKGO je pozvala predsednike opština i gradonačelnike da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti tako što će u petak, 21. septembra, na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom).

- Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na klasični, motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva i dobro je da se i ove godine afirmišu principi mobilnosti - rekao je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je ličnim primerom podržao ovu akciju.

Učešćem u Evropskoj nedelji mobilnosti, gradovi i opštine iz Srbije se pridružuju Evropskoj inicijativi u koju je svake godine uključeno preko 2000 gradova i opština iz 45 država sa više od 250 miliona stanovnika, koji na taj način iskazuju svoju solidarnost sa principima održive urbane mobilnosti.

Prema najavama iz SKGO, današnju akciju podržali su i najviši predstavnici Beograda, Sombora, Niša, Šapca, Kruševca, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Loznice, Pirota, Smedereva, Leskovca, Bele Palanke, Lapova, Osečine, Batočine, Vrbasa, Mionice, Preševa, Srbobrana, Bačkog Petrovca, Gadžinog Hana, Aranđelovca, Bečeja, Kanjiže, Svilajnca, Bačke Topole, Čajetine, Sokobanje i gradskih opština Stari Grad iz Beograda i Pantelej iz Niša.

Najnovije vesti