Predavanje u Vranju - kako se štite podaci o ličnosti

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za pravilnu primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, biće održana u sredu 24. maja u 10 sati u velikoj sali Skupštine grada Vranja.

"Cilj obuke je da se lica za zaštitu podataka o ličnosti ili lica koje odrede rukovaoci i obrađivači podataka o ličnosti (ukoliko nemaju određena lica za zaštitu podataka o ličnosti), upoznaju sa aktuelnim zakonskim rešenjima (u EU i Republici Srbiji) i osposobe za pravilnu primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti", navodi se u najavi skupa.

Obuci će prisustvovali predstavnici Službe Poverenika, kao i ovlašćene osobe za zaštitu podataka o ličnosti iz više od 40 javnih ustanova sa područja grada Vranja.

"Značaj zaštite ličnih podataka, pristanak na njihovu obradu, svrha zakonite i opravdane obrade i prenosa, kao i utvrđivanje javnog i legitimnog interesa za obradu, samo su neke od najavljenih tema.

Terenske obuke, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne za podizanje kapaciteta zaštite podataka o ličnosti", dodaje se.

Predavači će biti predstavnici Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Obuka se realizuje uz podršku multi-donatorskog projekta "Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji" (EU za borbu protiv korupcije i za osnovna prava)f inansiranog od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), za čiju implementaciju je zadužen Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Najnovije vesti