Praznik fudbala: Partizan u nedelju stiže u Surdulicu

Među ljubiteljima fudbala u Surdulici raste uzbuđenje jer će u nedelju, na megdan domaćem superligašu Radniku, izaći fudbaleri beogradskog Partizana, višestrukog šampiona Srbije, u okviru 12. kola Super lige.

Partizan je u poslednje vreme u odličnoj formi, a fudbaleri Radnika, koji su na poslednjem mestu tabele sa samo četiri boda, pokazali su u prošlom kolu (remi 2:2 protiv Javor Matisa u Ivanjici) znake izlaska iz letargije.

Šef stručnog štaba Surduličana Dragan Perišić oprezan je pred ovaj duel.

"Moramo biti svesni da nije bitno protiv koje ekipe igramo, s obzirom na to da naše stanje na tabeli nije zavidno i da trebamo dati svoj maksimum.

Nemamo više prava da kalkulišemo, bez obzira na to da li igramo protiv Partizana ili protiv nekog drugog protivnika.

Naravno da Partizan ima ulogu apsolutnog favorita, naročito u poslednje vreme s obzirom na to da su podigli nivo igre", rekao je Perišić novinarima pred ovu utakmicu.

Ono gde ćemo Surduličani tražiti šansu, dodao je on, jeste činjenica da će predstojeća utakmica Partizanu biti deveta u ovom mesecu.

"To je stvarno zahtevan intenzitet i mi imamo pravo da verujemo, ali i da apsolutno uradimo sve što je u našoj moći da odigramo jednu ozbiljnu utakmicu na rezultat.

Prvenstveno moramo ispoštovati sve naše dogovore, ono što smo napravili u trenažnom procesu, i u svlačionici.

Obaveza je svakog igrača da pruži svoj maksimum.

Znamo da protiv Partizana i najmanja greška može da bude skupa, ali skoro svim mojim igračima nije prvi put da igraju ovakvu utakmicu i uopšte ne sumnjam u njihovu motivaciju", dodao je Perišić.

Petrić: Zanimaju nas samo tri boda

Trener Partizana Gordan Petrić kazao je na konferenciji za medije pred ovu utakmicu da crno-bele očekuje "zahtevan meč".

"Idemo na put od četiri sata. Teren će verovatno biti teži, jer je palo dosta kiše. Mi ne treba da ražmišljamo o Radniku i o terenu. Biće drugačije nego što je na stadionima Partizana ili Zvezde. Iskusna su ekipa, koja zna da igra na rezultat. Ovde se samo Partizan pita i nadam se da ćemo se vratiti sa tri boda. Zavaravala je i pozicija Novog Pazara na početku prvenstva, pa su krenuli u seriju. Ne opterećujem se Radnikom, zanima me samo da se vratimo sa tri boda i da odemo na zasluženu pauzu. Računamo na najjači mogući sastav", rekao je Petrić.

On je podvukao da mu "snagu daje reakcija" njegovih igrača.

"Igramo kući, imamo obavezu da se suprotstavimo maksimalno i da verujemo da možemo da napravimo pozitivan rezultat.

Partizanu prepuštamo ulogu favorita, na njima je da to opravdaju.

Opet, s naše strane apsolutno imamo pravo da verujemo da možemo da iznesemo tu utakmicu na kvalitetan način.

Ono što me raduje, kao i pred utakmicu prošlog kola, jeste odnos mojih igrača prema treningu, jer jedino iz tog pristupa može da se dođe do dobrog rezultata", konstatovao je Perišić.

Utakmica Radnik - Partizan odigraće se u nedelju od 19 časova (Arena 1 Premium) na Efbet stadionu u Surdulici.

Danoski: Imamo pravo da se nadamo

Zoran Danoski, najzapaženiji pojedinac Radnika u prethodnom kolu, rekao je novinarima da se nada iznenađenju na ovoj utakmici.

"Ekipa Partizana jeste favorit, ali mi se borimo za svaki bod i imamo prava da se nadamo dobrom rezultatu. Spremni smo svi. Radili smo odlično cele nedelje i očekujemo dobru utakmicu. Dobro bi nam došla i podrška naših navijača u ovoj veoma bitnoj utakmici", kazao je Danoski.

Najnovije vesti