Pozorište: Još dve premijere do kraja godine

Pozorište Bora Stanković u Vranju uvrstiće u svoj repertoar još dve premijere do kraja godine, po jednu na dečjoj i večernjoj sceni, najavljeno je iz ove ustanove kulture.

Najmlađa publika imaće priliku da vidi novogodišnju predstavu "Kad ozebe Deda Mraz", po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, u režiji Bojana Jovanovića.

Premijera je zakazana za nedelju 23. decembra u 12.30 časova, u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju.

Tri dana kasnije, u sredu, 26. decembra u 20 časova u Domu vojske, premijerno će biti izvedena komedija "Stanojlo među ženama", po tekstu Sonje Bogdanović, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

- Ovim premijerama pozorište će završiti uspešnu godinu koju je ansambl obeležio učešćima na Sterijinom pozorju, nagradama na festivalima Joakim Vujić i Akter Evrope, kao i nastupima na festivalu "Akademija" u Omsku i mnogim drugim festivalima.

PROFIL

Spasoje Ž. Milovanović je rođen 1971. godine u Kruševcu. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom Fakultetu brani doktorsku disertaciju na temu: Vreme u srpskoj drami na početku 20. veka, 1900 – 1914. Autor je nekoliko celovečernjih komada, zbirke pesama, radio drame, kao i drame za decu. Kao dramaturg je sarađivao na predstavama Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta u Užicu i BDP-a. Trenutno je v.d. direktora Drame.

Izvor: Narodno pozorište Beograd

Najnovije vesti