Poziv MUP-a da se preda i oružje preminulih vlasnika

Vranje - Povodom poziva za predaju neregistrovanog oružja i municije, iz MUP-a Srbije obavestili su građane da do 8. juna mogu predati i legalno oružje, koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika.

"Radi sprečavanja eventualne zloupotrebe ovog oružja, neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika.

Napominjemo da građani koji predaju policiji ovakvo oružje treba da omoguće svoje podatke, kako bi im se izdala potvrda o njegovom deponovanju i o tome obavestila Poreska uprava, kako preminulo lice više ne bi bilo poreski obveznik na oružje, jer je u pitanju legalno oružje koje je u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova registrovano na preminulu osobu.

U skladu sa zakonom, svaki građanin kod koga se ovo oružje nalazi u obavezi je da ga preda MUP-u na čuvanje, do rešavanja pitanja vlasništva nad oružjem.

Naglašavamo da građani koji predaju oružje, koje je kod njih ostalo iza pokojnih osoba, kao i građani koji predaju nelegalno oružje neće snositi nikakvu odgovornost i posledice, ukoliko oružje predaju do 8. juna 2023. godine", piše u saopštenu MUP-a Srbije.

Najnovije vesti