Povodom jubileja Zmajeve škole otvorena izložba Stazama uspomena FOTO/VIDEO

Otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom Stazama uspomena u četvrtak su započete svečanosti obeležavanja značajnog i lepog jubileja - 60 godina od osnivanja OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju.

Govoreći na otvaranju izložbe u maloj sali Galerije Narodnog univerziteta u Vranju direktorka Milena Marinković kazala je da se izložba organizuje sa idejom da se Vranjanci podsete značajnih događaja iz istorijata ove škole.

"Kruna dešavanja u vezi sa obeležavanjem ovog velikog jubileja biće svečana akademija naše škole koja će biti održana u martu", rekla je Marinković.

Slavica Zdravković, učiteljica i autorka izložbe, istakla je govoreći o postavci fotografija i pisanih tragova o školi da "život čine lepe uspomene koje se u svakom od nas vezuju za neki period života".

"A, đački dani su bez sumnje sinonim za sreću i radost i bude najfinije i najtananije uspomene.

Ovom izložbom želeli smo da osvežimo uspomenu na mnoge ljude koji su dali doprinos razvoju ove vrlo uspešne škole", kazala je Zdravković.

Lazar Spasić, učenik drugog razreda Zmajeve škole učestvovao je u pratećem programu koji je održan u sklopu otvaranja ove izložbe.

Ovaj đak Zmajeve škole nedavno je na konkursu "Radovićev venac", u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Niš, osvojio nagradu za svoju pesmu i tim pobedničkim stihovima svečano je otvorio ovu izložbu.

Zmajeva škola u Vranju osnovana je 24. novembra 1961. godine.

Priređivanje izložbe pomogli su mnogi učitelji i nastavnici Zmajeve škole, bivši i sadašnji učenici, Biblioteka Bora Stanković i bibliotekarka Jasmina Knežević, Narodni univerzitet, pesnik Miroslav Cera Mihailović, Vesna Miletić i Foto studio Mladoženja.

Najnovije vesti