Potvrđena presuda na dvadeset godina zatvora za ubistvo na Pržaru

Niški Apelacioni sud potvrdio je presudu Ivanu Mihajloviću iz Vranja kojom je pred Višim sudom u Vranju osuđen na dvadeset godina zatvora zbog teškog ubistva Voje Spasića (1966) 25. novembra 2017. godine na proslavi jednog rođendana na Pržaru.

Time je presuda Mihajloviću postala pravnosnažna.

U odgovoru na pitanje redakcije Vranje News-a iz vranjskog Višeg suda saopštavaju da je potvrđena presuda veća tog suda protiv okrivljenog Ivana Mihajlovića "zbog krivičnog dela teško ubistvo, iz člana 114, stav 1 Krivičnog zakonika i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4. KZ..

"Petornim sudskim većem je predsedavala sudija Miroslava Ristić, a presuda je pravnosnažna, osim u delu odluke o troškovima krivičnog postupka", navodi u odgovoru na pitanja naše redakcije zamenica portparola suda Aleksandra Mladenović.

Podsećanja radi, prvostepena presuda kojom je optuženi osuđen na istu kaznu ukinuta je odlukom Apelacionog suda u Nišu "zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka", pa je vođen novi postupak.

Ubistvo se dogodilo u ugostiteljskom objektu "Pržar" nadomak Vranja.

Prema navodima optužnice okrivljeni Mhajlović je tog dana došao ispred Hotela Pržar svojim vozilom marke BMW crne boje, parkirao se i uputio ka glavnoj sali hotela gde se održavala proslava.

U optužnom aktu piše da je počinio ubistvo "sa namerom da iz bezobzorne osvete liši života Spasić Damira, zato što ga je on u ranijem periodu navodno "proganjao, tukao i jurio automobilom da ga pregazi", zbog čega je "dobio fobiju od Damira".

- Kada je ušao u hol Hotela (Pržar, p.a) kod ulaznih vrata naišao je na pokojnog Spasić Voju, istog zamenio sa Damirom, i iz pištolja marke "crvena zastava" PARA M-70, kalibra 9 milimatara, koji je suprotno odredbama člana 5 Zakona o oružju i municiji neovlašćeno nosio u desnoj ruci, bez isprave nadležnog organa, ispalio osam metaka u Spasić Voju, od čega pet metaka u grudni koš, jedan u desnu nogu, jedan u desnu ruku i jedan u glavu usled čega je ovaj preminuo na licu mesta.

Doveo je u opasnost život S.S, koji je stajao pored Spasić Voje, a potom napustio mesto događaja i otišao svojoj kući, pri čemu je bio svestan zabranjenosti dela i hteo njegovo izvršenje - citat je iz optužnice.

Optužnica je podignuta 17. aprila 2018. godine zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo iz člana 114, stav 1, tač 11 Krivičnog Zakonika, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika.

O celom događaju za Vranje News govorio je u julu 2018. godine Damir Spasić, rođeni brat ubijenog, koji tvrdi da je zapravo on bio meta napadača.

Njegovu ispovest možete pročitati ako kliknete na link ispod.

Najnovije vesti