Potpisani ugovori za stručnu praksu

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je ugovore za obavljanje Stručne prakse u 2019/2020. godini sa Goranom Živkovićem, vršiocem dužnosti direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje i poslodavcima.

Tom prilikom, gradonačelnik je kandidatima čestitao početak obavljanja stručne prakse, istakavši da je Grad u 2019. godini preduzeo niz aktivnosti u cilju smanjenja broja nezaposlenih.

- Prva mera koju smo preduzeli kao podsticaj zapošljavanju je obuka na zahtev poslodavca.

Ona se uveliko realizuje i u okviru nje angažovano je 60 radnika u dve kompanije.

Druga mera je stručna praksa u okviru koje će biti angažovano 137 lica kod 58 poslodavaca - kazao je Milenković.

Za ove namene iz budžeta grada izdvojena su sredstva u visini od blizu 30 miliona dinara.

Cilj lokalne samourave je da mladi ljudi ostanu ovde i da svoju budućnost planiraju u Vranju, istakao je gradonačelnik.

- Od kandidata očekujem zainteresovanost, a od poslodavaca posvećenost i spremnost da prenesu znanja ovim mladim ljudima.

Na taj način stvaraju se uslovi za povoljni poslovni ambijent koji će doprineti održivom razvoju lokalne zajednice - ocenio je Milenković.

Goran Živković, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, zahvalio se gradskom rukovodstvu na podršci i poželeo kandidatima uspešno obavljanje stručne prakse.

Naglasio je da je u okviru ove stručne prakse angažovano 24 lica sa srednjim, 30 lica sa višim i 83 sa visokim obrazovanjem

Komentari

Cilj lokalne smouprave je da vaši mladi članovi ostanu ovde, a da svi ostali mladi odu odavde. Uskoro će stopa nezaposlenosti u Srbiji biti ispod 2%.

I moja cerka je konkurisala za strucnu praksu, al nikakvo obavestenje nije dobila, a vidim da su primljeni kandidati potplisali ugovore, a cija su to deca primljena to ne znam. cerka je zavrsila fakultet u nisu, master filolog, a zasto nije primljena to ne znam...

Najnovije vesti