Potpisani ugovori: Sportskim klubovima u Vranju 65 miliona iz budžeta

Šezdeset pet miliona dinara izdvojeno je za potrebe sportskih klubova u Vranju u 2023. godini, saopšteno je u utorak na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o dodeli sredstava za realizaciju godišnjih programa iz oblasti sporta.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da Grad Vranje, na poziciji budžeta za sportske aktivnosti, ove godine ima ukupno 133 miliona dinara.

"Pored izdavajanja za sportske klubove, ovim sredstvima obuhvaćeno je finansiranje Sportske hale, kao i izgradnja i održavanje sportske infrastrukture.

To čini oko 4 odsto prihodne strane budžeta", podvukao je Milenković.

Grad Vranje je od 2016. do 2022. godine u oblast sporta uložio 882 miliona dinara, od toga 483 miliona za sportske organizacije, 200 miliona za rad Sportske hale i 200 miliona dinara za obnovu sportske infrastrukture na teritoriji grada Vranja, dodao je.

"Neki od značajnih realizovanih projekata su obnova Gradskog stadiona, izgradnja teniskih terena, osam multifunkcionalih sportskih terena, šesnaest dečjih igrališta i četiri teretane na otvorenom.

Ulaganja u oblast sporta su neophodna za razvoj sporta i postizanje dobrih rezultata, a vaši uspesi na najbolji mogući način prezentuju naš grad.

Želim vam puno uspeha u daljem radu, a Grad Vranje pružiće uvek svu potrebnu podršku", rekao je gradonačelnik u obraćanju predstavnicima klubova.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević kazao je da grad "izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje sportskih klubova i udruženja, ali i unapređenje sportske infrastrukture".

"Pored dobrih sportskih rezultata, veoma je važno da deca rastu zdravo, usvajaju pravilne navike, kao i da što veći broj dece bude uključen u sportske aktivnosti.

Sa takvim motivima Grad Vranje će i u narednom periodu ulagati u oblast sporta", istakao je Đorđević.

Nakon toga potpisani su ugovori sa 37 sportskih klubova, koji su ove godine podržani sredstvima iz budžeta grada.

Komentari

Kakvo poklonjenje Gonziju i Nesiju. Pa Surdulica ima budzet daleko veci ali igraju Super ligu.
Napravili ste 5 beton kluba gde igraju veterani.Sramota velika za grad koji je imao dusu za sve .
Postajemo rupa bez dna.

Gde su pare tu su Panteri I Panda

Najnovije vesti