Potpisan Memorandum o zaštiti dece žrtava trgovine ljudima

Memorandum o saradnji na realizaciji održivog socijalnog uključivanja dece i omladine, žrtava trgovine ljudima, potencijalnih žrtava trgovine ljudima i drugih oblika nasilja i zlostavljanja dece i omladine potpisan je u petak u Vranju.

Gradska većnica Danijela Milosavljević izjavila je da je potpisivanje tog dokumenta organizovano upravo danas kada se širom planete obeležava 30. jul, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

"Ovaj dokument predstavlja zajednički nastup lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima i naš je konačni cilj zaštita žrtava ovog krivičnog dela.

Pored toga, mi se borimo i protiv porodičnog nasilja.

Memorandum predviđa aktivno učešće svih žrtava u društvenim procesima, odnosno njihovo socijalno uključivanje, koje podrazumeva zaštitu podataka i ličnosti", rekla je Milosavljević.

Dokument su potpisali predstavnici Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja, Centra za socijalni rad, Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Odseka za dečju zaštitu Gradske uprave, Kancelarije za mlade, Pozorišta Bora Stanković i Crvenog krsta Vranje.

Najnovije vesti