Poslanik Kamberi zahvaljuje na građanskoj podršci: Ovde ima mesta za sve nas

Vranje - Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi javno se u ponedeljak zahvalio građanima zbog podrške njegovom poslaničkom angažmanu u Narodnoj skupštini Srbije.

- Danas želim da se zahvalim svima vama za poruke podrške koje mi šaljete od početka mog mandata u Skupštini Republike Srbije.

Osećam se radosnim i počastvovanim što sam poruke podrške primio od građana svih etničkih, religijskih, socijalnih i polnih pripadnosti - napisao je Kamberi u pismu zahvalnosti koje su objavile Bujanovačke.

On je dodao da ta podrška "pokazuje da danas postoji značajan demokratski potencijal koji želi Srbiju drugačiju od one koju zastupa današnja vlast u Beogradu".

- Ali, ovo pokazuje i da su društva Zapadnog Balkana umorna od dominantnih politika tridesetogodišnje tranzicije koje su narodima Balkana proizvele mnogo ljudskih i materijalnih gubitaka, trauma, nezaposlenosti, siromaštva, nepravde i nejadnakosti.

Ne treba da se plašimo različitosti, jer one predstvaljaju društvenu i istorijsku vrednost Zapadnog Balkana.

Još manje da se plašimo ravnopravnosti.

Bilo unutar država, bilo među susednim državama.

Upravo suprotno.

Drugčija realnost je moguća.

Na Balkanu ima mesta za sve, slobodne i ravnopravne građane.

Ali za to pre svega treba da promenimo sebe, jer ne možemo očekivati drugačiji rezultat istim ponašanjem.

Volja postoji.

Zahvaljujem Vam - napisao je Kamberi.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...