Pored terena sa šljakom počela izgradnja i dva betonska u Sportskom centru

U Sportsko–rekreativnom centru u Vranju počeli su radovi na izgradnji dva teniska terena, sa novom modernom podlogom, potvrdio je Nenad Đorđević, gradski većnik za sport i omladinu.

"Izgradnja dva nova terena za bavljenje tenisom deo je strategije koja podrazumeva obnovu postojeće i izgradnju nove sportske infrastrukture.

Želja nam je da sportska infrastruktura u gradu bude vrhunska, odnosno da i deca u Vranju imaju sve ili bar približno iste uslove za bavljenje sportom kao i deca u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu.

Tako smo najpre obnovili i uredili dva teniska terena sa šljakom, koja su prethodnih godina bila prilično zapuštena.

Zatim smo prešli na izradu projektne dokumentacije za izgradnju teniskih terena sa betonskom podlogom, na mestu druga dva koja su bila prilično devastirana, tako da smo sada već krenuli u realizaciju planiranog", kazao je Đorđević.

Tereni sa betonskom podlogom rade se po vrhunskim standardima, koji podrazumevaju nanošenje dva sloja asfalta, s tim što se u završnom sloju nalivaju akrilna vlakna.

Vrednost pripremnih zemljanih radova je oko 7,2 miliona dinara, a završne podloge oko 2,8 miliona dinara.

"Druga faza radova na teniskim terenima podrazumevaće pokrivanje jednog terena profesionalnim balonom, kako bi deca i omladina mogli da se kontinuirano, tokom cele godine, bave tenisom.

Za ovaj posao takođe će biti izdvojeno 10 miliona dinara.

Na ovaj način stvorićemo sve preduslove za postizanje dobrih rezultata, tim pre jer postoji kvalitetan teniski kadar, kao i veliko interesovanje talentovane dece za bavljenje ovim sportom’" naglasio je većnik Đorđević.

Komentari

A bazen zatvoren,akva park,i celokupna rekonstrukcija spotske hale,to je bila šala ili mozda predizborna kampanja ,Vranje nikad nece da dobije nista zbog nesposobne vlasti

Лепо је што се граде тениска игралишта али сматрам да град има веће потребе за затвореним базеном који би се користио девет месеци.

Vranje je seljana i po razmisljanjima i po sastavu..

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...