Poraz Vranjanaca od druge ekipe lige: Dinamo - Kabel 0:2

Fudbaleri FK Dinamo Vranje poraženi su u ponedeljak na domaćem terenu od novosadskog Kabela sa 0:2 (0:0), u utakmici 24. kola Prve lige Srbije.

Gosti, koji su na dobrom putu da se plasiraju u Super ligu, bili su prejaki za Vranjance i prekinuli Dinamov niz od tri prvenstvena susreta bez poraza.

Vranjanci su se nosili sa favorizovanim Kabelom do 78. minuta kada je Slobodan Novaković sa bele tačke doneo prednost Novosađanima.

Minut kasnije Dinamo je ostao bez jednog fudbalera zbog crvenog kartona (Davor Nedeljković), što gosti koriste i u nadoknadi vremena preko Zorana Karaća stižu do konačne pobede od 0:2.

Dinamo nastavlja grčevitu borbu za opstanak nakon što je ponovo pao na šesnaestu poziciju na tabeli sa 25 bodova.

Iz lige će na kraju ispasti svi timovi ispod desetog mesta.

Najbliži tim Dinamu koji je trenutno u bezbednoj zoni, Borac 1926 iz Čačka, ima šest bodova više od Vranjanaca.

Do kraja Prve lige odigraće se još deset prvenstvenih kola.

Naredno iskušenje za Vranjance je meč sa Jagodinom u gostima narednog vikenda.

Jagodinci se takođe bore za opstanak i trenutno su dvanaesti sa 29 bodova.

U ovom kolu kao domaćini nisu uspeli da pobede Budućnost iz Dobanovaca, ekipu koja zauzima sedmo mesto na tabeli sa 35 osvojenih bodova.

ISPADA OSAM EKIPA

Klub koji osvoji prvo mesto u prvenstvu Prve lige Srbije u sezoni 2020/2021. ostvariće direktan plasman u Super ligu. Takav plasman očekuje i drugoplasirani tim. Oni će postati članovi Super lige pod uslovom da od nadležnih organa FSS dobiju licencu za takmičenje u najelitnijem rangu. Na kraju takmičarske sezone 8 klubova koji su ostvarili plasman od jedanaestog do osamnaestog mesta preći će u republičke lige (Srpska liga - grupe Istok, Zapad, Beograd i Vojvodina) i postati članovi određene grupe po osnovu regiona čiji su ti klubovi članovi po teritorijalnom principu.

Najnovije vesti