Poraz srpskoligaša iz Trgovišta: Brzi Brod - Pčinja 2:1

Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta ostali su bez bodova na startu prolećnog dela sezone u Srpskoj ligi Istok, pošto su u utakmici 16. kola izgubili na gostovanju od OFK Brzog Broda, u istoimenom mestu kod Niša, sa 2:1 (0:1).

Razvoj događaja na terenu nije nagoveštavao ovakav ishod.

Pčinja je povela golom Marjana Petrovića iz penala u prvom poluvremenu, igrala zadovoljavajuće i vodila tokom većeg dela meča.

Međutim, domaćini su, desetak minuta pre kraja, stigli do izjednačenja preko Anđelkovića, da bi Tošić u drugom minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca doneo pobedu Nišlijama.

Pčinja po tradiciji mnogo bolje iga prolećni od jesenjeg dela prvenstva i očekuje se da utisak iz ovog meča popravi u narednom periodu.

Trenutno su Pčinjani deseti na tabeli Srpske lige Istok sa dvadeset bodova.

Priliku da napreduju imaće u narednom, 17. kolu kada će u Trgovištu dočekati paraćinski SFS Borac, petoplasirani tim lige sa 28 bodova.

Dobar pripremni period

U pripremnom periodu fudbaleru Pčinje su najpre u Belom Polu pobedili ekipu OFK Alakinca, člana Zone Jug, sa 0:2 (strelci Miloš Savić i Stefan Manasijev). Potom su poraženi u Vladičinom Hanu od SFK Morave. takođe zonaša, sa 3:2. Golove za tim iz Trgovišta u toj utakmici dali su Vasilije Spasić i Miloš Savić. Potom je Pčinja na gostovanju Vlasotincu deklasirala srpskoligaša Vlasinu sa 1:5, golovima Vasilija Spasića, te Marjana Petrovića i Bojana Đorđevića, koji su se u listu strelaca upisali pod dva puta. I na kraju, u generalnoj probi pred početak prvenstva, pobedili su u drugom međusobnom meču zonaša SFK Moravu u Vladičinom Hanu sa 0:1 golom Marjana Petrovića.

Najnovije vesti