Ponovo radi Likovna radionica: Veliko interesovanje mladih za upis i edukaciju

Likovna radionica Narodnog univerziteta, jedan od zaštitnih znakova grada Vranja, od srede 20. januara ponovo će otvoriti svoja vrata polaznicima svih uzrasta, potvrdila je u izjavi za Vranje News direktorka NU Gordana Dimitrijević.

Ona je dodala da radionica počinje sa radom u skladu sa odlukom Ministarstva prosvete da se i u školama započne drugo polugodište, po modelu od 1. septembra 2020. godine.

Uz poštovanje preporučenih mera za zaštitu od COVID-a sa polaznicima ce se raditi od 14 do 18 časova svakog radnog dana.

- Nastavak rada Likovne radionice posebno je značajan za polaznike koji se pripremaju za polaganje prijemnog ispita za umetničke škole i akademije.

Takođe je važno za Narodni univerzitet da se intenzivira rad sa svim članovima radionice, jer se u poslednjih par meseci beleži veliko interesovanje talentovanih mladih ljudi za ovakav vid edukacije - kazala je direktorka Dimitrijević za Vranje News.

Pauza u radu iskorišćena je za pripremu tradicionalne izložbe Likovne radionice koja je u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena krajem 2020.

Na njoj su se pojavili radovi čak 58 polaznika.

Likovna radionica je ponos Narodnog univerziteta i jedan od zaštitnih znakova Vranja.

Osnovana je 1996. godine, a njen rad inicirali su i koncept osmislili diplomirani slikar Vesna Marinković Stanković i diplomirani dizajner Goran Stanković.

Vesna je na petogodišnjicu rada Likovne radionice objavila monografiju o dotadašnjem istorijatu radionice.

U najtežim danima ove svojevrsne umetničke škole, u kojoj od prvog dana vladaju pravi "porodični odnosi", kada joj je pretilo gašenje 1997. godine pod svoje okrilje prigrlio je Narodni univerzitet.

Radionica postoji i danas i vodi je i dalje Vesna Marinković Stanković.

Najznačajnija misija tokom godina njenog postojanja je pripremanje polaznika za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole i fakultete.

Najnovije vesti