Pomoć iz Norveške za COVID bolnicu u Surdulici

Vranje - Norveška ambasada u Beogradu pridružila se akciji prikupljanja pomoći za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici, koja se od nedavno nalazi u COVID sistemu okružnog zdravstva.

Ambasada Kraljevine Norveške je kupila medicinsku opremu kao vid pomoći zdravstvenim ustanovama koji se nalaze u kovid sistemu.

Oprema će biti namenski korišćena u delu kovid bolnice i doprineće efikasnijem lečenju kovid bolesnika, ali i održanju bezbednog rada i lečenja neinficiranih pacijenata.

Surduličanima i dalje nedostaje oprema za hitno lečenje sve većeg broja obolelih od koronavirusa, jer su svakim danom sve veći zahtevi za smeštaj novih pacijenata.

Lekarski tim za celu bolnicu u Surdulici čini devet lekara specijalista, od kojih je njih četvoro angažovano na COVID odeljenju, što ovdašnji zdravstveni radnici zbog sve veće broja pacijenata i manjka opreme sve teže podnose.

KAKO POMOĆI

- online preko platforme www.donacije.rs preko OVOG LINKA

- slanjem SMS poruke na 7300 (cena je 200 RSD); sredstva od SMS-a biĆE na raspolaganju tek po naplati i prenosu, najkasnije u roku od tri meseca.

Najnovije vesti