Poljanica: Čisti se korito Veternice zbog moguće opasnosti od poplava

Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije, u okviru operativnih i preventivnih mera, u nedelju se izvode se radovi na čišćenju korita Veternice, u planinskom području Poljanice, s ciljem nesmetanog protoka i sprečavanja nanosa usled većeg priliva vode.

Pored toga, lokalna samouprava inicirala je aktivna dežurstva svih nadležnih službi i institucija na svim kritičnim tačkama na teritoriji Vranja, kako bi se preventivno delovalo na eventualno ugroženim lokacijama.

Prema poslednjem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda u ponedeljak i utorak, na području Srbije, ukupna količina padavina u većini mesta iznosiće 20 do 40, a u Zapadnoj Srbiji i Sremu i do 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Na osnovu zaključaka sa vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, pristupilo se konkretizaciji planiranih aktivnosti uoči najavljenih obilnijih padavina, u skladu sa preporukama Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i Republičkog štaba za vanredne situacije.

Najnovije vesti