Policijski sindikat: MUP krije ugovor o osiguranju zaposlenih

Vranje/Bujanovac - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) prikriva ugovor o osiguranju svojih pripadnika, saopšteno je iz Sindikata zaposlenih policije (SZP).

U saopštanju koje je dostavljeno Vranje News-u, a koje je potpisao zamenik predsednika SZP Saša Nikolić, penzionisani radnik Policijske stanice Bujanovac, ovaj sindikat zahteva "da MUP dostavi polisu osiguranja Sindikatu" jer je, kako navode, "u prethodnom periodu došlo do povređivanja više pripadnika policije koji pritom ne znaju kojoj osiguravajućoj kući da se obrate za troškove lečenja i nadoknade za nastale povrede".

- Starešine organizacionih jedinica ili neće ili ne smeju da prenesu tačno ime osiguravajuće kuće - navode iz Sindikata.

Oni naglašavaju da su "više puta od nadležnih u MUP-u bezuspešno zahtevali ovaj podatak".

- Došli smo do saznanja da se radi o osiguravajućoj kući "AMS osiguranje", kojoj smo se, takođe, više puta obraćali, ali do danas nema odgovora - navodi se u saopštenju.

Sindikat zaposlenih policije apeluje na nadležne u Ministarstvu da budu transparentni i dostave aktuelnu polisu osiguranja kako bi se pripadnici MUP-a upoznali sa detaljima, ali i da radnici budu uključeni u odabir osiguravajuće kuće za 2020. godinu, jer se od njihovog ličnog dohotka i odbija za osiguranje.

- Zahtevamo da znamo koja je osiguravajuća kuća, koje povrede osiguranje pokriva, koje bolesti, koje troškove lečenja i lekove.

Draga gospodo iz MUP-a nečiji životi su draži i značajniji od svih vas koji sedite u foteljama i odlučujete o tuđoj sudbini.

Ponižavajuće je i krajnje bezobrazno što zbog vas i vaše neažurnosti mnoge kolege nisu naplatile odštetu od osiguranja za period 2018/2019. godina - kaže se u saopštenju SZP-a.

Najnovije vesti