POKS: Pojedinci iz pravosuđa Vranja i okruga saučesnici u kriminalu

Iz Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) za Pčinjski okrug, sa sedištem u Vranju, saopštenjem su "s velikim oduševljenjem" pozdravili reakciju Ministarstva pravde, Visokog saveta sudstva i Vrhovnog suda "u vezi sa nestankom predmeta u Višem sudu u Vranju".

"Taj slučaj predstavlja kap koja je prelila čašu nezadovoljstva građana juga Srbije zbog nerada i kriminalnog rada pravosudnih institucija u Pčinjskom okrugu.

Tražimo da se formira stručni tim u Ministarstvu pravde, koji će uraditi reviziju svih predmeta u vranjskim tužilaštvima i sudovima u poslednjih deset godina, jer je zahvaljujući neradu i lošem radu kriminal na jugu, a posebno u Vranju, poprimio ogromne razmere nezabeležene u bližoj istoriji ovog kraja", navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke zahtevaju i "odgovornost i smenu svih pojedinaca u vranjskom pravosuđu, koji su svojim činjenjem i nečinjenjem postali saučesnici u kriminalu na ovom području i time izazvali veliko nezadovoljstvo građana juga Srbije".

"Na kraju, neminovna je i krivična odgovornost pojedinaca iz pravosudnih institucija na jugu Srbije za saučestvovanje u kriminalnim i drugim nezakonitim radnjama, budući da je došlo vreme da se stavi tačka na pravno nasilje koje trpe građani Vranja i Pčinjskog okruga, navodi se u saopštenju POKS-a Pčinjskog okruga.

Komentari

A gde je odgovornost onih iz Apelacionog iz Nisa? Na zalist, pravosudja u Srbiji nema!

Ista grupa neradnika, neznalica i površnih sudija. Ruka ruku mije. Uopšte se ne pregledava suština nego obično procedura, sve do kasacionog I ustavnog. Ali ne postoji krivična odgovornost za nesavestan rad i pogrešnu presudu!

Sve smeniti i procesuirati zbog njih smo ja i moja cerka osiromasene

Najnovije vesti