Pokret Oslobođenje: Privođenje Žuće kolportera u Vranju čin zastrašivanja naroda

Vranje - Iz Pokreta "Oslobođenje" u petak je saopšteno da je "poznati vranjski kolporter i opozicioni aktivista Dragan Stojanović Žuća priveden u Policijsku upravu Vranje zbog posedovanja nalepnica ovog pokreta".

Iz ovog pokreta objašnjavaju da su pokret prošlog meseca pokrenuli akciju "Milion nalepnica za izdajnika", tokom koje širom zemlje distribuiraju promotivne materijale sa natpisom "Vučić izdajnik".

- Stojanović je priveden od interventne jedinice MUP-a, a zadržan je u stanici nekoliko časova - navode iz ovog pokreta.

Predsednik "Oslobođenja"e Mlađan Đorđević izjavio je ovim povodom da zahteva "prekid policijske represije prema običnim ljudima koji samo žele da slobodno iznesu svoje mišljenje i svoje nezadovoljstvo".

- Ovo je čisto zastrašivanje naroda - istakao je Đorđević.

On je dodao da se policija ovakvim postupanjima "pretvara u partijsku službu SNS" i da bi "trebalo da hapsi ubice i kriminalce" koji, prema njegovim rečima, "haraju Srbijom".

POREĐENJE SA INCIDENTOM U BUJANOVCU

Đorđević se osvrnuo na nedavni incident u Bujanovcu.

- Vranjskog kolportera zbog nalepnice hapsi interventna jedinica. A, kada samo dvadeset kilometara dalje, u Bujanovcu, Albanci skinu i oskrnave zastavu Srbije, onda Aleksandar Vučić i SNS ćute, a policija ne sme da reaguje - rekao je lider Oslobođenja.

Najnovije vesti