Pokrenuta građanska akcija pomoći COVID bolnicama u Vranju

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) i grupa preduzmiljivih pojedinaca u Vranju pokrenuli su akciju pomoći vranjskim COVID bolnicama i COVID ambulanti u ATD-u u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Akcija se sprovodi pod geslom "Naš grad, naši ljudi, naša zemlja".

Zamišljena je tako da se prikupljena pomoć odnese direktno pacijentima i osoblju Zdravstvenog centra u Vranju.

- Kako bismo izbegli scenario iz Novog Pazara, pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava za pomoć COVID ambilanti i bolnicama.

Među prvima su se uključili UNHCR, Komesarijat za izbeglice i migracije, Caritas, IOM i pojedinci iz Vranja i okoline - navodi se u saopštenju CMTDO.

Prikupljaće se sve što je trenutno najpotrebnije vranjskim zdravstvenim ustanovama koje se nalaze usred borbe protiv epidemije.

Navodi se da su najpotrebniji su beskontaktni toplomeri, stalci za Infuzije, kolica za lekove, držači temperaturnih listi, jastuci, posteljina, kiseonične maske, manometri za boce za kiseonik, dozimetri za tečne sapune, papirni ubrusi, kolica za prevoz hrane i veša, metalno posudje, stalci za kiseonik, posteljine, viziri, zaštitne maske i rukavice.

- Svi koji žele da doprinesu, neka se jave u inbox, nema male pomoći.

Ideja je da sve sakupimo i odnesemo odjednom i zajedno.

Hvala vam svima, ako nas solidarnost ne sačuva, niko i ništa neće.

Molim vas delite dalje.

Vranje na noge, dijasporo takođe! - piše u apelu.

Za one koji nisu u Vranju, a žele da pomognu, otvoren je i namenski tekući račun, a uputstvo za ovaj vid pomoći nalazi se u nastavku.

Komentari

Kod direktorke na vrata pa da ona plati opremanje kovid bolnice.

Treba pomoci narodu obezbediti da sto brze i kvalitetnije rese svoje probleme,flasica hladne vode mnogo bi im znacila na tem od 35 stepeni Ljudi padaju ko kruske,bolesni a cekaju po nekoliko sati..

Je l svi placamo doprinos za zdravstvo? Gde su te pare?

Najnovije vesti