Pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 16. - 22. aprila pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Ova akcija će početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarska, Norveška, Srbija i Gruzija), saopštio je MUP.

Iz MUP-a podsećaju da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6:00 do 19. aprila u 6:00 sati.

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, istakao je MUP.

Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Najnovije vesti