Pojačana kontrola poštovanja mera u vranjskim školama i vrtićima

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je da je veoma važno poštovanje svih propisanih mera protiv virusa COVID-19 u školama i vrtićima u gradu, jer je oblast obrazovanja "veliki sistem u kome se problemi moraju rešavati na vreme, kako bi se širenje virusa stavilo pod kontrolu".

- Mere se moraju konstantno sprovoditi u svim školama i vrtićima, u smislu redovne i stalne dezinfekcije svih prostorija, merenja temeperature svima koji ulaze bez izuzetka, nošenja maski svih zaposlenih i učenika i držanja distance.

Neohodna je stalna saradnja svih obrazovnih institucija sa inspekcijskim službama, Gradskim štabom za vanredne situacije i Zavodom za javno zdravlje.

Lokalna samouprava će pružiti podršku svim obrazovnim institucijama za nabavku dodatnog materijala i opreme, a u cilju što doslednijeg poštovanja svih propisanih mera - rekao je Milenković.

On i zamenica gradonačelnika Zorica Jović održali su sastanak sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola i predstavniicma Predškolske ustanove Naše dete, na kojem je razmatrana trenutna epidemijska situacija u obrazovnim ustanovama.

Jovićeva je istakla da su direktori "u obavezi da svakodnevno dostavljaju podatke o broju pozitivnih učenika i zaposlenih".

- Svi podaci ažuriraće se na dnevnom nivou i svaki direktor kao odgovorno lice u obavezi je da prosleđuje podatke inspekcijskoj službi, koja će objedinjeni izveštaj dostavljati kabinetu gradonačelnika - rekla je Jović.

Na sastanku je takođe dogovoreno formiranje više timova inspekcijskih službi koji će svakodnevno obavljati kontrolu poštovanja mera u svim školama i vrtićima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici inspekcija i Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Najnovije vesti