Pogledajte ko su najbolji sportisti Vranja za 2019. godinu FOTO

Za najbolju sportistkinju grada Vranja u 2019. godini proglašena je odbojkašica Emilija Mihajlović, članica ŽOK Vranje, dok je titulu naj-sportiste poneo Miloš Trajković, član Gradskog kluba malog fudbala (GKMF).

Na izboru za najbolje u vranjskom sportu za proteklu godinu u utorak uveče dodeljeno je ukupno 76 priznanja i nagrada.

Nagradu za najbolji sportski kolektiv dobio je GKMF Vranje, dok je za sportsko iznenađenje proglašen Stonoteniski klub Top spin.

Za sportsko iznenađenje grada proglašen je Marko Tasić, član Kik boks kluba Vranje.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta dodeljena je Slobodanu Zdravkoviću Makiju.

Biciklistička sekcija Planinarskog kluba "Železničar 2006" proglašena je za najbolji kolektiv rekreativaca.

Za najbolja pojedinku za posebno angažovanje i dostignuće u rekreativnom sportu proglašena je Dunja Marković, a za najbooljeg rekreativca u muškoj konkurenciji Milan Anđelković, kao i Markovićeva član AK Vranjski maratonci.

Posthumno je dodeljeno priznanje dugogodišnjem stonoteniskom stručnjaku Dimitriju Mihajloviću, a nagrađene su i sportske nade grada.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je na ceremoniji proglašenja da je Grad u protekloj godini uspešno organizovao niz manifestacija takmičarskog karaktera, kao i revijalne sportske priredbe, školska takmičenja i turnire, stručna usavršavanja sportskih radnika.

- Prošle godine prvi put smo organizovali Vidovdanski turnir, Rolerijadu u centru grada, Sportske igre za predškolce i školarce, Seoske igre, Igre na vodi, a tradicionalne seoske turnire smo omasovili.

Kada je u pitanju takmičarski sport možemo biti veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

Grad i dalje razvija sportsku infrastrukturu; u toku je izgradnja atletske staze, dečjeg terena, teretane na otvorenom i multifunkcionalnog terena za fudbal i košarku.

Takođe, priprema se projekat za izgradnju zatvorenog bazena - istakao je Đorđević.

On je dodao da je "potrebno izgraditi što više sportskih terena", kao i da će se taj posao "mnogo brže odvijati uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i pre svega lokalne samouprave".

Najnovije vesti